Kelias link titulo Mis Lietuva – per karines kliūtis

Šį sekmadienį realybės šou žiūrovai galės įvertinti merginų pasiryžimą siekti „Mis Lietuva“ titulo bei įveikti visas kliūtis pačiomis ekstremaliausiomis sąlygomis. Gražuolėms išbandymus surengė Lietuvos kariai, kuriems disciplina, ištvermė, sunkus fizinis krūvis ir didžiulė psichologinė įtampa yra kasdienybė.

„Iššūkis - mis Lietuva“ dalyvės, kaip visada, nežinojo, kas jų laukia.  Kelias valandas riedėdamos limuzinu, jos spėliojo, kad yra vežamos į atrakcionų parką arba į kaimą - melžti karvių ir ravėti daržų. Visos labai išsigando kai pamatė, jog limuzinas įrieda pro karinio Ruklos mokomojo pulko vartus. Čia jų laukė Karo prievolės tarnybos karininkas, kapitonas Darius Germanas, kuris iškart merginas pradėjo mokyti disciplinos.

Rikiuotė, žygiavimas, kariškos uniformos... Realybės šou dalyvės tikėjosi, kad  tuo ir bus apsiribota. Manė, kad daugiausia, ką joms teks patirti - tai fotosesija su kariais, keli „palakstymai“ su ginklais po poligoną ir šilta kareiviška košė. Tačiau kariškiai buvo paruošę kur kas rimtesnių išbandymų.

Merginos labai išsigando sužinojusios, kad joms Ruklos poligone reiks įveikti „Šlovės taką“. Įprastai kariniame poligone 130 m ilgio kliūčių ruožą įveikti turi tie kariai,  kurie yra baigę bazinį kursą. „Šlovės take“ tikrinama  jų fizinė ir psichologinė parengtis bei koordinacija - visa tai, ko jie turi išmokti per tris mėnesius. Vienai iš dalyvių paklausus, ar toks kliūčių ruožas ne per sunkus karinių mokymų nepatyrusioms merginoms, vyresnysis seržantas Nerijus Pūras paaiškino: „Prieš tris savaites šį taką įveikė 12-13 metų vaikai. Tai nėra sunku, bet pareikalaus jūsų komandinio darbo. Aišku? Jei viena kitai padėsite - sugebėsite įveikti. Kliūtys yra nesunkios, kai kuriose reikės psichologinio pasiruošimo. Bet, kadangi esate gražuolės, atstovausite Lietuvai, tai tikrai jums to reikės“, - teigė vyresnysis seržantas

Baimė, neviltis ir pyktis užvaldė dalyves, kai instruktorius su kariais pademonstravo, kaip teisingai reikia įveikti „Šlovės tako“ kliūtis. 10 kliūčių: šokinėjimas per padangas, lipimas per aukštą iš rąstų sukaltą barjerą, lindimas po barjerais, šliaužimas  pelke po spygliuotomis vielomis, nėrimas į purvą po rąstais ir kt. Apžiūrinėjant vis sunkesnes kliūtis, kai kurių merginų vos neištiko isterija. Jos akimis šaudė į projekto organizatorius ir vis kartojo: „Už ką mums taip?“ Tuo tarpu kariškiai ramino, jog gyvenime merginoms reikės įveikti kur kas sunkesnes kliūtis, o šis iššūkis - tai  puiki proga pasitikrinti, ar jos yra tam pasiruošusios.

Tokio fizinio ir psichologinio išbandymo realybės šou dalyvės nesitikėjo, matyt, ir dėlto, jog dar išvakarėse mėgavosi grožio procedūromis viename grožio ir kosmetologijos centre. Masažai, pedikiūrai, veido kaukės - jos negalėjo patikėti, kad už šių lepių malonumų neslypi jokia provokacija. Tačiau iššūkiai merginų laukė kitą dieną...

Kaip sekėsi gražuolėms įveikti kariuomenės paruoštus išbandymus, kurios palūžo, o kurios visas kliūtis įveikė pakelta galva, „Iššūkis - mis Lietuva“ žiūrovai pamatys šį sekmadienį 21.15 val. per Lietuvos ryto televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių