Išrinkti „Aukso paukštės“ laimėtojai

  • Teksto dydis:

Net dvylika „Aukso paukščių“ jau pasiruošusios skrydžiui per Lietuvą – šiais apdovanojimais Lietuvos nacionalinis kultūros centras kiekvieną pavasarį įvertina geriausius metų kolektyvus ir jų vadovus už reikšmingą ir aktyvią meninę veiklą, naujas programas, laimėtas prizines vietas.

„Prieš 19 metų sumanyti ir įsteigti apdovanojimai – svarbus mūsų visuomenės kūrybiškumo liudijimas. Šiemet „Aukso paukštės“ aplankytieji, kaip ir daugelis kitų panašių bendruomenių, gyvena pačiose įvairiausiose Lietuvos vietose, jos buriasi draugėn ugdyti ir stiprinti savo dvasią, būti mūsų kultūros atminties ir atsinaujinimo gijomis, laimėti ne tik konkursuose ar festivaliuose, bet pirmiausia savo gyvenime. Šie žmonės yra mūsų valstybės atrama, pavyzdys nerandantiems kelio prasmingai būti – čia, Lietuvoje, ir būti apskritai“, – įsitikinusi Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Vida Šatkauskienė.

Kasmet pavasario pradžią skelbiantys ir geriausius mėgėjų meno kolektyvus džiuginantys „Aukso paukštės“ apdovanojimai šiemet bus teikiami dvylikai laureatų.

Geriausio krašto folkloro ansamblio ir vadovo nominacija skirta Žemaitijos nacionalinio parko folkloro ansambliui „Platelee“ ir vadovui Aivarui Alminui, Geriausiu miesto folkloro kolektyvu ir vadovu tapo Vilniaus miesto folkloro ansamblis „Virvytė“ ir Loreta Sungailienė, rašoma pranešime spaudai.

Geriausiu suaugusiųjų choru ir vadovu tapo Šiaulių universiteto Muzikos pedagogikos katedros mišrus choras „Studium“ ir vadovė Birutė Janonienė, Geriausiu vaikų arba jaunimo (moksleivių) choru ir vadove – Prienų „Žiburio“ gimnazijos jaunimo mišrus choras ir Roma Ruočkienė.

Geriausio vaikų ir jaunimo (moksleivių) mėgėjų teatro ir vadovo nominaciją pelnė du kolektyvai – Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Vaivorykštė“ ir vadovė Birutė Šneiderienė bei Pasvalio kultūros centro jaunimo teatras „Drãma“ ir Asta Liukpetrienė.

Geriausiu liaudiškų šokių ansambliu pripažintas Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos jaunimo liaudiškų šokių ansamblis „Sietuva“, meno vadovas Edmundas Žička ir instrumentinės grupės vadovai Donatas Jaraminas, Dainora Kinderienė. Geriausios liaudiškų šokių grupės apdovanojimą laimėjo Prienų rajono kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“ ir vadovė Ligita Gedminienė.

Geriausio pučiamųjų instrumentų orkestro nominacija skirta Panevėžio r. Šilagalio kultūros centro varinių pučiamųjų instrumentų orkestrui „Sklepučini“ ir vadovui Vilmantui Vapsvai. Geriausias liaudiškos muzikos ansamblis – Kretingos meno mokyklos liaudies instrumentų orkestras ir vadovai Donatas Merkelis, Danutė Černienė. 

Geriausio naujai susikūrusio mėgėjų meno kolektyvo ir vadovo nominacija atiteko Kaišiadorių kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansambliui „Žilvita“ ir jo vadovei Laimai Morkūnienei.

Nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai“ šiemet skirta baletmeisterei, režisierei Leokadijai Dabužinskaitei. Apdovanojimas bus teikiamas Dainų šventės Ansamblių vakaro metu Vilniaus Kalnų parke liepos 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių