Ir po „Dainų dainos“ konkurso muzikos LTV eteryje nestigs

Pasibaigus nacionalinės dainos konkursui „Dainų daina“, Lietuvos televizijoje jau po savaitės prasidės nacionalinis chorų konkursas „Lietuvos balsai“, kuriame dalyvaus vien mėgėjų chorai.

Iš viso Lietuvoje yra apie tūkstantį mėgėjų - vyrų, moterų, jaunimo, vaikų - chorų. Projekte „Lietuvos balsai“ dalyvaus 20 mėgėjiškų šalies chorų. Kiekviename iš jų nuo 16 iki 40 dainininkų. Iš viso - daugiau nei pusė tūkstančio žmonių.

„Patikėkite, pasirinkti iš norinčiųjų dalyvauti paprasta nebuvo, - prisiminęs projekto užuomazgas dūsauja prodiuseris Laurynas Šeškus. - Tiesą sakant, apsispręsti padėjo pažįstamų žmonių rekomendacijos..."

Kiekvienoje laidoje chorai varžysis savo repertuarų dainomis, vykdys specialias organizatorių pateiktas užduotis, improvizuos, atliks tarptautinės ir lietuviškos klasikos, populiariosios muzikos kūrinius.

Chorų pasirodymus komentuos komisija. Kiekvienoje laidoje bus renkamas nugalėtojas. Komisijos ir žiūrovų balsai lems, kurie chorai pateks į kitą etapą ir varžysis konkurso finale per Jonines (birželio 24 dieną).

Chorų konkursą vesti patikėta Livijai Gradauskienei ir aktoriui Gediminui Adomaičiui. Pirmosios laidos jau nufilmuotos. Patys pirmieji artimiausią šeštadienį pasirodys, o sykiu - ir naują LTV laidą žiūrovams pristatys karininkų choras „Aidas“,  Vilniaus universiteto merginų choras „Virgo“, karininkų choras „Aidas“, gospelo choras „Sounds in G“ ir Vilniaus dailės akademijos kamerinis choras.

Pirmiesiems konkurso dalyvius teko vertinti komisijoje dirbusiems Balio Dvariono muzikos mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė, dainų švenčių organizatorius Juozas Mikutavičius, choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis ir televizijos bei muzikos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. 
  

 


Šiame straipsnyje: choras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių