Į Vilniaus mažąjį teatrą sugrįžta aktorė N. Būtytė

Aktorė Neringa Būtytė sugrįžo į Vilniaus mažąjį teatrą, kuriame nuo 2020-ųjų ji kurs tris naujus vaidmenis, kuriuos iki šiol atliko aktorė Agnė Kiškytė.

Romantikės Kleopatros Maksimovnos  („Savižudis“), advokatės Helen Hill („Palaukite, kieno čia gyvenimas?“) ir damos (“Maskarade”).

Vilniaus mažajame teatre N. Būtytė atliks ir Helės  vaidmenį „Madagaskare“ bei Olgos „Trijose seseryse“. Tai pačios N. Būtytės kadais sukurti vaidmenys, kuriuos pastaruosius metus atliko aktorė A.Kiškytė.

„Grįžimas į Vilniaus mažąjį teatrą  man yra dovana. Jaučiuosi laiminga, dėkinga, širdis be galo džiaugiasi.  Pakylėtas, geras, neapsakomas jausmas vėl būti teatro scenoje, teatro užkulisiuose, grimo kambaryje, prasilenkti teatro koridoriuose su kolegomis. Suvokti, kad tos stebuklingos teatro alchemijos dabar bus daug“.

Aktorei sudėtinga išskirti jai svarbiausią vaidmenį. Jie visi yra tikrai labai brangūs, į kiekvieną įsikūnyta su meile. „Olga, Helė, Ana – su laiku, drauge su paties spektaklio, o ir personažo gyvenimu scenoje – atsiranda pokytis:  branda, nauji atspalviai, kuriuos diktuoja ir pats gyvenimas. Tai nesibaigiantis procesas, jei spektaklis gyvuoja ne vienerius metus. Ir tai labai džiugina“, – sako N. Būtytė. Jos personažai  dramatiniai, fatališki, o  moterys, kurias ji kuria,  siekiančios meilės, saugumo, materialaus stabilumo – geresnio, laimingesnio gyvenimo. „Smagu, kad patys personažai skirtingi ir skirtingais būdais tų tikslų siekia. Tą įvairovę yra be galo įdomu vaidinti“.

Teatro magistro išsilavinimą turinti aktorė N. Būtytė po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dvylika metų (iki 2012 m. ) dirbo Vilniaus mažajame teatre.

Nuo 2016 metų buvo kviečiama vaidinti Aną, spektaklyje „Motina (Vasa Železnova)“. Tai aktorei leido išlaikyti ryšį su Vilniaus mažuoju teatru, neatitrūkti nuo vaidybos.

„Tais metais, kai nedirbau teatre,  išmėginau daug naujų darbo sričių: dirbau su kosmetika, išbandžiau aromaterapiją, natūralios kosmetikos gamybą. Domiuosi augalais, jų rūšimis, auginimo ypatumais. Laisvalaikiu kuriu papuošalus. Domiuosi mineralais, litoterapija, juvelyrika.  Pusę metų teko padirbėti darželyje auklėtoja su įvairaus amžiaus vaikais. Žinoma, svarbi mano gyvenimo dalis yra sūnaus Pranciškaus auginimas. Džiaugiuosi, kad jis jau didelis. “

Nekantriai laukdama intensyvių repeticijų pradžios ir jausdama, jog „grįžo namo“, Neringa dėkoja kolektyvui, kuris ją sutiko šiltai ir palaikančiai. 

O žiūrovus ji kviečia pasimatyti sausio 31 dieną spektakliuose „Motina“ (Vilniaus mažajame teatre) ir vasario 6 d. Kauno „Girstutyje“, kur ji atliks Helės vaidmenį legendiniame Rimo Tumino spektaklyje „Madagaskaras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių