Į „Oskaro“ apdovanojimą Lietuva teikia filmą „Nova Lituania“

  • Teksto dydis:

Lietuvos pretendentu siekti prestižinio JAV kino apdovanojimo išrinktas ilgametražis Karolio Kaupinio filmas „Nova Lituania“.

Šiam filmui bus suteikta galimybė pretenduoti į geriausio tarptautinio filmo nominaciją „Oskaro“ apdovanojimuose, pranešė Lietuvos kino centras.

„Nova Lituania“ geriausiu filmu pripažintas Atėnų ir Rygos kino festivaliuose.

Jo siužetas nukelia į paskutiniuosius tarpukario metus Lietuvoje ir pasakoja apie geografijos profesoriaus pastangas įtikinti šalies Vyriausybę, kuo greičiau sukurti atsarginę valstybę užjūryje ir taip išgelbėti šalį nuo artėjančios pražūties.

„Tikime šios šiuolaikinio lietuviško Don Kichoto istorijos potencialu ir norime, jog ji nuskambėtų kuo plačiau. Nors filmas kalba apie mūsų, Lietuvos istoriją, tačiau filme ji įgyja universalaus vizionieriškumo dėmenį. Jo idėjinis ir vizualinis stiprumas bei paveikumas lėmė komisijos sprendimą deleguoti šį filmą 2020-ųjų „Oskaro“ apdovanojimams“, – apie komisijos pasirinką pasakojo jos pirmininkas Linas Mikuta.

JAV Kino meno ir mokslo akademijos komitetai iš visų pasaulio šalių nominuotų pretendentų atrinks geriausius užsienio šalių filmus ir paskelbs finalinį penketuką, kuris ir pateks į galutinį nominuojamų filmų sąrašą, tik vienas jų pelnys „Oskarą”.

„Oskaro“ premijų įteikimo 93-ioji ceremonija vyks 2021 metų balandžio 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Rusijoje buvo sukurta žydų autonominė sritis, dabar jau žvaigždes dalinasi, o mes su savo pretenzijom tik juokingi. Be to Afrika yra jautri vieta politikoje. Daug kas ją grobė ir užkariavę buvo, taip kad diplomatiškai JAV atmosferoje tai liapsusas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių