Geriausias televizijos virėjas gavo „auksinį“ peilį Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausias televizijos virėjas gavo „auksinį“ peilį

2009-05-18 16:57
Geriausias televizijos virėjas gavo „auksinį“ peilį
Geriausias televizijos virėjas gavo „auksinį“ peilį / TV3 nuotr. R.Bolgovas

Prireikė net 20 kovų, kad II-ojo sezono laidos „Iki pergalės! Virėjų kovos“ komisija galėtų nuspręsti, kuris virtuvės virtuozas yra vertas ne tik geriausio meistro vardo, bet ir "auksinio" peilio apdovanojimo.

Charizmatiškas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, kuris jėgas „Iki pergalės! Virėjų kovose“ ryžosi išbandyti jau antrą kartą, ir pateisino posakį apie niekada nemeluojantį antrą šansą.

Sunkiai patikėjęs savo iškovota pergale ir džiaugsmingų emocijų netramdęs Ruslanas pasakojo, kad laimėjimą švęs pas draugus Vokietijoje. Unikalų, specialiu užsakymu gamintą peilį geriausiam virtuvės šefui įteikė pirmojo virėjų kovų sezono laimėtoja „auksinė šefė“ Rasa Kibildytė.

„Šis peilis pabus ir darbe, ir namie, ir pas draugus, ir virėjų asociacijoje. Aš taip nelaukiau šio peilio, kaip mano draugai, giminės ir pažįstami, kurie manimi tiki, todėl jaučiau labai didelę atsakomybę prieš juos visus“, - džiaugėsi Ruslanas.

Įveikęs visus savo varžovus, Ruslanas įrodė, kad geras virtuvės šefas skaniausius patiekalus gali pagaminti net iš svogūnų, kopūsto ar paprasčiausių salotų lapų.

„Kiekvienas produktas yra geras, jei turi kažkokį supratimą apie maistą. Tuomet tau nėra svarbu, iš ko gaminti“, - sako Ruslanas.

Pergalę finalinėje dvikovoje Ruslanui pelnė vištienos faršu įdaryta vištienos krūtinėlė ir vištienos „Terinas“.

Nors komisija puikiai įvertino ir Ruslano priešininko, klasikinės virtuvės tradicijoms ištikimo Vlado Judickio patiekalus, šiam koją pakišo estetinis patiekalų pateikimas.

„Ruslanas yra stiprus varžovas, jis turi lakią vaizduotę. Jis yra ir geras kūrėjas, ir geras vykdytojas, o tai retai pasitaiko, taigi man šiuo atveju tokiam varžovui nėra gėda pralaimėti“, - savo varžovo pergale džiaugėsi ir Vladas.

Praėjusį „Iki pergalės! Virėjų kovos“ sezoną geriausia Lietuvos šefe pripažinta Rasa Kibildytė garbingai iškovotą peilį laiko pačioje matomiausioje restorano, kuriame dirba, vietoje.

„Turėti „auksinį“ peilį yra ir pliusas ir minusas. Kiekvienas atėjęs į restoraną, nori paragauti „auksinės šefės“ patiekalų, tačiau kartais pasitaiko ir tokių, kurie užsuka tam, kad pakritikuotų ar patikrintų, ką aš moku“, - pliusus ir minusus laimėtojui vardina pirmojo „auksinio“ peilio savininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų