Garsus choreografas B. Millipied traukiasi iš Paryžiaus operos baleto

  • Teksto dydis:

Garsus prancūzų choreografas Benjaminas Millepied (Benžamenas Milpjė) ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš vienos garsiausių pasaulyje baleto trupių – Paryžiaus operos baleto, kuriam vadovavo daugiau nei metus.

Buvęs baleto šokėjas, Holivudo aktorės Natalie Portman (Natali Portman) sutuoktinis, susidūrė su aršiu pasipriešinimu jo ketinimams iš pagrindų reformuoti instituciją, kuri yra laikoma klasikinio baleto tradicijų tvirtove.

„Nusprendžiau užbaigti baleto trupės vadovo darbą“, – sakoma jo pareiškime, kuriame priduriama, kad B.Millipied ketina geriau „100 procentų susitelkti ties kūryba“, o ne užsiimti administraciniais darbais.

Apie netikėtą pasitraukimą iš trupės B.Millipied pranešė likus dienai iki paskutinio jo sukurto baleto „The Night Ends“ pasaulinės premjeros.

Nors 38 metų B.Millepied patikino, kad „ryšiai, siejantys mane su šia gražia institucija reiškia, jog aš visada liksiu jos pusėje“, choreografo pasitraukimas yra stiprus smūgis abiems šalims.

Atrodo, kad B.Millipied santykiai su teatro taryba nutrūko po to, kai prieš Kalėdas televizijos „Canal+“ parodytame ir teatro užkulisiuose susuktame dokumentiniame filme jis sukritikavo vadovavimą šiam teatrui.

Choreografas sakė, kad šiame balete per griežta hierarchija ir per daug įtempta vidinė konkurencija, be to, jis ne toks jau ir „puikus“, kadangi kartais šokėjai atrodo kaip „sienų apmušalai..., mirštantys iš nuobodulio“.

Paryžiaus operos baletas kol kas šios informacijos nekomentavo, tačiau ketvirtadienį rengia spaudos konferenciją Garnjė (Garnier) rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių