Dėl dainos „Lietuva“ pylos Deivui duoda net liverpuliečiai

Jau pasibaigusio Lietuvos televizijos „Dainų dainos“ konkurso, nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos, atgarsiai pasiekė ir Liverpulį (Didžioji Britanija). Tik kalbama čia ne apie mūsų šalies išsirinktą atstovą, o apie konkurso pradžioje kilusį skandalą dėl įtariamo autorių teisių pažeidimo.

Legendinis Liverpulio himnas „There She Goes“ yra Lietuvos „Eurovizijos“ dainų konkurso skandalo epicentre, prieš kelias dienas, taigi stipriai pavėlavęs, paskelbė portalas www.clickliverpool.com.

Čia rašoma, kad Lietuvos dainininkas Deivis grupės „The La‘s“ 1990-aisiais sukurtu hitu pasinaudojo dalyvaudamas atrankoje į tarptautinį konkursą: "30-metis Deivis Lietuvos televizijos eteryje pristatė savo dainą „Lietuva“, bet įpykinti žiūrovai iškart pranešė „Eurovizijos“ organizatoriams apie jos panašumą į grupės „The La‘s“ dainą."

Su savo daina surinkęs daugiausiai žiūrovų balsų, Deivis buvo vienas pagrindinių atrankos favoritų ir galėjo patekti į konkurso pusfinalį, jei ne „Eurovizijos“ organizatorių pradėtas tyrimas, baisisi Liverpulio žiniasklaida.

Portalas rašo, kad kaip tik daina „There She Goes“ atnešė didžiausią sėkmę 1986 metais susikūrusiai kultinei Liverpulio grupei. Dabar esą šios indie stiliaus grupės gerbėjai siunta, kad Lietuva pavogė garsiausią grupės lyderio Lee Maverso kūrinį.

Vienas jų portalui sakė: „Tai yra visiškas įstatymų nepaisymas. Visa, ką jis (Deivis) padarė, tai sulėtino melodijos tempą ir pakeitė žodžius, bet iš esmės tai yra ta pati daina. Atlikėjas turbūt tikėjosi, kad neįklius, nes šiai dainai daugiau nei 20 metų. Bet aš šią dainą atpažinsiu visada, nesvarbu, kokia kalba ji bus atlikta. Tikiuosi, jis bus diskvalifikuotas už tai, kad pavogė vieną iš garsiausių mūsų miesto himnų.“

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių