Britanijoje bažnyčioje įrengta parduotuvė

Didžiosios Britanijos prekybos tinklas „Tesco“ veikiausiai tikisi iš dangaus sulaukti kelių pensų, nes savo naujausią parduotuvę atidarė senoje bažnyčioje, skelbia naujienų kanalas „Sky News“.

Dabar bibliniai veikėjai vitražiniuose languose žvelgia ne į besimeldžiančius, o į tarp lentynų vaikštinėjančius pirkėjus, kurie atėjo apsipirkti į „Tesco“ parduotuvę Bornmute.

Sprendimas parduotuve paversti buvusią Vestburno metodistų bažnyčią sukėlė prieštaringų minčių. Tokiam sprendimui nepritariantys žmonės cituoja Biblijos ištrauką, kurioje pasakojama, kaip Jėzus išvijo prekeivius iš bažnyčios.

„Pastatas dabar atrodo gražiai, jie tikrai viską sutvarkė, tačiau „Tesco“ turėtų būti gėda“, – sako šalia esančios parduotuvės vadybininkė Sandra Jones.

„Tesco“ atstovas atsisakė nurodyti, ar prekybos tinklas ketina nusitaikyti ir į kitas apleistas bažnyčias, kurių vis daugiau atsiranda visoje šalyje. Bažnyčia, kurioje buvo įrengta parduotuvė, apleista stovėjo trejus metus.

Bornmute veikiančių kitų parduotuvių savininkai teigiamai vertina bažnyčios pastato panaudojimą ir tikisi, kad į miestelį bus priviliota daugiau pirkėjų.


Šiame straipsnyje: bažnyčiaparduotuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių