Baltijos Asamblėjos apdovanojimai – S. Parulskiui ir K. Vildžiūnui

  • Teksto dydis:

Tradicinių Baltijos Asamblėjos (BA) apdovanojimų šiemet sulaukė du Lietuvos atstovai – rašytojas Sigitas Parulskis ir kino režisierius Kristijonas Vildžiūnas.

Paprastai kasmet tris BA apdovanojimus už pasiekimus literatūroje, mene ir moksle gauna po vieną Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovą. Tačiau šiemet Estija menų kategorijoje pristatė K. Vildžiūno režisuotą kino juostą „Senekos diena“. Tai pirmasis bendras trijų Baltijos šalių filmas.

Pasak Lietuvos Seimo delegacijos BA vadovės Giedrės Purvaneckienės, „Senekos diena“ apdovanota už bendros istorijos ir tautų vienybės perteikimą pirmame bendrame Baltijos valstybių filme „Senekos diena“.

S. Parulskis BA literatūros premija apdovanotas už savo naujausią kūrybą, platų ir aštrų požiūrį į pasaulį, gebėjimą užčiuopti esmines problemas ir kūrinių poetiką.

Mokslo premiją gavo Latvijos mokslininkė Maija Dambrova. Ji įvertinta už savo mokslinį darbą apie medžiagų apykaitą ir jos indėlį į medžiagų apykaitą skatinančios vaisto meldoniumo mechanizmo veikimo tyrimą.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta 1991 metų lapkričio 8 dieną. Organizacija įkurta įtvirtinti Baltijos šalių nepriklausomybę siekiant glaudesnio Baltijos regiono bendradarbiavimo tarptautinių santykių srityje ir efektyvaus informacijos apsikeitimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių