Audringa jūra nesukliudė drąsuoliams šokti nuo uolos

Piečiausiame Italijos mieste Polinjano a Marė kolumbietis Orlando Duque varžovams pravedė šuolių į vandenį per audrą pamoką. Devynis kartus pasaulio čempionas po pergalės Italijoje tvirtai įsiveržė į priekį bendroje įskaitoje. Ketvirtąjį „Red Bull Cliff Diving“ čempionato etapą Europos šuolių į vandenį mekoje sekmadienį stebėjo 30 tūkst. žiūrovų.

Garsiausia Europoje nardymo į vandenį vieta pareikalavo iš sportininkų išskirtinių pastangų. Italai garsėja svetingumu, bet vienas Polinjano a Marės gyventojas pranoko pats save ir pasikvietė į svečius geriausius pasaulyje nardytojus. Į 26 metrų aukštyje iškeltą šuolių platformą virš Adrijos jūros nardytojams reikėjo eiti per privačius namus. Nesvetingas buvo tik vėjas, pakėlęs bangas iki dviejų metrų, ir sukėlęs visiems papildomų problemų.

Vandens policija buvo priversta iškelti raudoną vėliavą ir saugumo sumetimais pašalinti visas valtis bei žmones iš vandens. Patekti į vandenį buvo leista tik dvylikai drąsuolių. Karštai palaikomi entuziastingų Italijos žiūrovų vandens akrobatai meistriškai atliko šuolius nepaisydami audringos jūros ir vėjo.

Tačiau ne tik nardytojai susidūrė su sunkumais - teisėjams buvo sunku atskirti vandens purslus nuo bangų. Vėjuotas oras pareikalavo papildomo dėmesio, nes kartais atpažinti jūros bangas ir nuo sportininkų panerimo metu sukeliamus purslus buvo beveik neįmanoma.

Keturios varžybos, trys pergalės - vienas žmogus kol kas dominuoja „Red Bull Cliff Diving“ čempionate. 346,8 taško surinkęs O.Duque įrodė savo meistriškumą ir vėjuotomis sąlygomis nugalėjo Polinjano a Marėje.

„Mano strategija veikia tikrai gerai ir šiandien negaliu būti laimingesnis. Treniruočių dieną dar galvojau, kad reikėtų atlikti naują aukštesnio sunkumo laipsnio šuolį, bet tada pajaučiau, kad dar nesu pasiruošęs. Startuoti su lengvesniais šuoliais, bet atlikti juos tobulai - buvo teisingas sprendimas. Dabar praėjo pusė varžybų ir jaučiuosi tvirtai pirmaudamas, bet Gary Huntas yra netoli. Visko dar gali atsitikti. Artimiausias kelias savaites susitelksiu sudėtingesnių šuolių treniruotėms, taigi Turkijoje galbūt išvysite kažką naujo“, - žadėjo O.Dugue.

Kaip ir trečioje čempionato stotelėje Dubrovnike likusius nugalėtojų pakylos laiptelius užėmė naujosios kartos nardytojai - Gary Huntas (341,40 tšk.) iš Anglijos ir Artiomas Silchenko (330,60 tšk.) iš Rusijos. Šie trys sportininkai kol kas pirmauja ir bendroje čempionato įskaitoje. Pirmųjų varžybų Prancūzijoje nugalėtojas Andrejus Ignatenko iš Ukrainos kol kas lieka ketvirtas.

„Dar niekada nesivaržėme aštuonių etapų varžybose. Taigi geresnę sportinę formą pasieki ir daugiau pasitikėjimo įgauni po trijų ar keturių varžybų. Kiekvienas stengiasi tobulinti naujus šuolius ir gerinti įgūdžius. Mes daug kalbame apie naujus šuolius ir kuo daugiau šneki, tuo greičiau turi juos įgyvendinti - kitaip vaikinai tiesiog galvos, kad tai tušti plepalai“, - aiškino G.Huntas.

Visų šuolininkų motyvacija ir augantis pasitikėjimas leidžia tikėtis, kad kitose varžybose lietuvių pamėgtame Antalijos kurorte Turkijoje rugpjūčio 8-ąją žiūrovai pamatys tikrai įspūdingus šuolius.

"Red Bull Cliff Diving 2009"



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių