„APDO2009“ – Jurgos ir A. Mamontovo triumfas

Vakar „Forum Palace“ klube įteikti tryliktieji muzikiniai radijo stoties „Radiocentras“ apdovanojimai, kurie šiemet tapo „APDO2009“. Geriausiu metų dainininku radijo stoties klausytojai išrinko Andrių Mamontovą, o geriausios dainininkės titulą suteikė Jurgai Šeduikytei.

Šiemečių „Radiocentro“ apdovanojimų ypatumas – ne tik naujas pavadinimas, bet ir naujas požiūris į muziką. Ir į šį renginį parduotas tik nedidelis skaičius bilietų. Apdovanojimų organizatoriai sako norėję ceremonijos ramioje aplinkoje, be dirbtinės isterijos, klyksmo, šokėjų, vėliavų ir panašių dalykų. Beje, renginį tiesiogiai transliavo ne kuri nors televizija, o tik „Radiocentras“.

Metų grupe buvo pripažinta „Skamp“. Šioje kategorijoje apdovanojimo nepelniusi „Antis“ neliūdėjo gavusi „Metų veteranų“ titulą, o „G&G Sindikatas“ apdovanojimą atsiėmė už „Miesto muziką“. Metų rokeriais „Radiocentro“ klausytojai šiemet išrinko „Biplan“ vyrukus. Tuo tarpu metų dainos kategorijoje triumfavo Marijus Mikutavičius. Jo daina „Dvylika savaičių sniego“ nurungė Aistės Smilgevičiūtės ir „Skylės“ kūrinį „Baltas brolis“, „Anties“ „Mes rimti!“, „Arbatos“ su Alina Orlova „Aguona“ bei „Mokinukių“ „Melagis“.

Be nugalėtojų ceremonijoje savo dainas atliko „Bix“, „Suicide DJ‘s“, „Happyendless“, „InCulto“, „Pieno Lazeriai“, Linas Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių