„X faktoriaus“ nugalėtoja – dainuojanti veterinarė

24-erių panevėžietė Giedrė Vokietytė – puikus pavyzdys, kad nuoširdžiai ir sunkiai dirbant svajonės pildosi.

Mergina praėjusį penktadienį apsigynė veterinarijos magistro diplomą, o sekmadienį triumfavo TV3 projekto „X faktorius“ finale. Jai atiteko ne tik pagrindinis 50 tūkstančių litų prizas, bet ir sutartis su leidykla „Sony Music“.

„Beprotiškai myliu ir muziką, ir gyvūnus. Neįsivaizduoju, kad galėčiau atsisakyti vieno ar kito. Būsiu dainuojanti veterinarė“, - sakė G.Vokietytė.

- Ar pergalė išties buvo didelė staigmena? Juk jau nuo „X faktoriaus“ pusiaukelės buvote vadinama viena ryškiausių dalyvių ir pretendentų į laimėtojus.

- Mus visus taip vadino. Taigi ir galimybės buvo dvi – arba laimėsi, arba ne. O pergalė buvo labai didelė staigmena. Tai buvo nenuspėjama. Projekto metu nebuvo vieno lyderio, žmonės nebuvo pasirinkę vieno dalyvio, už kurį nuolat balsuotų. Samas teisingai pasakė – žiūrovai balsavo ne už žmogų, kuris patinka, bet už pasirodymus, pagyrė, kas gerai pasirodžiau.

- Kaip manote, kokios savybės jums padėjo laimėti?

- Nuoširdumas, darbštumas, didelis atsidavimas projektui. Esu tokia, kokia esu. O žmonės už mane balsavo galbūt pajutę mano meilę muzikai.

- Dėl to didelio atsidavimo nenukentėjo mokslai, asmeninis gyvenimas?

- Labiausiai kentėjo, matyt, asmeninis gyvenimas. Kai tik būdavo proga, lėkdavau į Kauną pas savo širdies draugą, bet nemažai laiko teko praleisti Vilniuje. Artimuosius, tėvelius tik per Kalėdas mačiau paskutinį kartą. Iš tiesų esu labai dėkinga savo tėvams, kad mane išaugino būtent tokiu žmogumi ir kad sugebėjau laimėti. Tėvų investicija į pergalę labai didelė.

- Bet ir toliau aukosite asmeninį gyvenimą dėl muzikos?

- Tikiuosi, kad bus geriau. Kitokiu tempu gyvensiu, o iki šiol visos savaitės buvo vienodos – labai įtemptos. Šis periodas buvo nuolatinis bėgimas – turi suspėti, privalai padaryti, taikyti, viską tobulai sustyguoti. O dabar liko malonioji dalis – dainavimas žiūrovams, kurie mane palaikė, koncertai, turai.

- Neketinate atsipūsti nuo muzikos maratono?

- Dabar tikrai ne. Jau numatyti „X faktoriaus“ koncertai po visą Lietuvą tiems, kurie nori mus matyti, kviečia, palaiko. O prieš darbą su kompanija „Sony Music“ stengsiuosi pailsėti, atsipalaiduoti, kad susikaupčiau singlo įrašymui.

- Ar iš tiesų prizą išleisite kiauram stogui remontuoti, kaip sakėte iškart po pergalės?

- Mama visuomet svajojo apie biblioteką antrame aukšte, taigi pajuokavau apie stogą – nei jis prakiuręs, nei ką.

- Finale žiūrovus pribloškėte aistringu bučiniu su dainininku Vaidu Baumila. Kaip reagavo jūsų draugas?

- Nebuvo jis labai patenkintas tuo bučiniu. Bet viskas gerai. Artimiausiu laiku to nepraktikuosiu, nekartosiu, nebent su juo pačiu.

- Kaip saugositės žvaigždžių ligos?

- Apsisaugojau dar pačioje projekto pradžioje – gavome visi po tabletę nuo žvaigždžių ligos. Jei tai neveiktų, matyt, jau būčiau pasijutusi žvaigžde, o esu ta pati Giedrė. Abejoju, ar besusirgsiu.

- Sutiktumėte dalyvauti kitokiuose TV projektuose?

- Nenorėčiau sieti savo karjeros vingių su televizija. Žinoma, koncertuoti televizijoje – visada mielai, bet dalyvauti dar kokiame nors projekte bent kol kas nenorėčiau.

- Kokio stiliaus muziką norėtumėte atlikti?

- Alternatyvią popmuziką. Labai norėčiau elektroninės muzikos. Apskritai – ne masinę. Turiu pažįstamų muzikantų, kurie nėra populiarūs, bet atradę savo vietą. Ir tikiu, kad taip pat rasiu savo vietą. Juk kokybė svarbiau nei kiekybė. Pavyzdžiui, Lietuvoje yra Jazzu, kurianti kitokią muziką, kuri nėra ypač populiari.

- Populiarumas jums neaktualus?

- Man populiarumas nėra tikslas ar būtinybė.


Šiame straipsnyje: X faktoriusGiedrė Vokietytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių