Vilniaus dailės akademija plečia savo veiklą Klaipėdoje

Būsimiems studentams Vilniaus dailės akademija (VDA) pasiūlys keturias naujas programas naujai kuriamame savo fakultete Klaipėdoje, kur vyks atvirų durų dienos.

2014 m. savo veiklos 40-metį minėsiantis VDA Klaipėdos skyrius šiemet taps fakultetu, būsimiems studentams pasiūlysiančiu ne tik renovuotas buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpas (nuotraukoje) pačioje Klaipėdos senamiesčio širdyje, bet ir keturias naujas, perspektyvias studijų programas, turinčias plačias pritaikymo galimybes praktiniame gyvenime. Tai grafinis dizainas, interjero dizainas, šiuolaikinis menas ir medijos bei urbanistinis projektavimas.

„Fakulteto dėstymo metodologijoje pažymėtinas specialybės disciplinų kompleksiškumas, o studijų koncepcija remiasi laipsnišku profesinės srities problematikos supratimu, technologinių galimybių pažinimu, individualių kūrybinių įgūdžių lavinimu. Studijų metu studentai galės pažinti taikomosios grafikos ir kaligrafijos, skaitmeninių technologijų, fotografijos ir skulptūrinės plastikos, įrangos ir architektūrinės aplinkos dizaino, miestų planavimo ir projektavimo, reklamos ir medijų meno ypatumus bei subtilybes, taip pat dalyvauti tarptautinėse mainų programose, respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, stažuotėse, praktikose ir t.t., – pasakojo VDA Klaipėdos fakulteto projektų koordinatorė menotyrininkė Goda Giedraitytė. – VDA Klaipėdos skyrius yra tapęs neatskiriama miesto ir regiono kultūrinio gyvenimo dalimi ir net savastimi, jei kalbėsime apie gausų būrį išugdytų gabių Lietuvos ar net pasaulio menininkų ir dizainerių bei stipriai įtvirtintus dizaino mokyklos pamatus. Būtina akcentuoti, kad jaunieji dizaineriai puikiai integruojasi į miesto ir regiono gyvenimą. Daugelis jų dar bestudijuodami pradeda aktyvią profesinę veiklą verslo struktūrose ar kultūrinėse organizacijose.“

Visiems susidomėjusiesiems naujosiomis programomis ir galimybėmis studijuoti VDA Klaipėdos fakultete ši aukštoji mokykla kovo 16 d., šeštadienį, rengia atvirų durų dieną. Ji vyks senosiose VDA patalpose Klaipėdos K.Donelaičio a. 5, 117 auditorijoje, nuo 12 iki 14 val.

Kovo 29 d., balandžio 26 d. ir gegužės 31 d. nuo 14 iki 16 val. bus organizuojamos individualios konsultacijos stojantiesiems studijuoti Klaipėdos fakulteto programas.

Telefonas pasiteiravimui šio fakulteto veiklos klausimais – (8 46) 314 847.



NAUJAUSI KOMENTARAI

C7

C7 portretas
Geriau VGTU ar VDU atidarytu filiala. Labai truksta kokybiskai paruostu "tiksliuku" Klaipedoj.

o kas

o kas portretas
bus VDA priklausančiame pastate S.Daukanto - Ligoninės g. kampe?

kompetencija.

kompetencija. portretas
Vel ,,prikeps,, nauju bedarbiu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių