Pirmasis tekstilininkų jubiliejus

Lietuvos tekstilininkų ir dailininkų gildija švenčia 10 metų. Šiam pirmajam jubiliejui skirta ir aukštosios mados paroda "Aistringoji tekstilė", veikianti galerijoje "Balta".

Ekspozicijoje - dailininkės Dianos Rūtos Stankevičienės naujausia drabužių kolekcija, tekstilininkės Margaritos Taurinskienės šaliai ir skraistės, tapytojos Elenos Balsiukaitės-Brazdžiūnienės papuošalai, tekstilininkių Gailos Akelienės ir Rimos Mikalauskienės natūralaus drobinio šilko kostiumai ir dailininko Modesto Malinausko tapybos darbų paroda "Modesto kodas". Paroda veikia iki kovo vidurio.

"Yra daug kuriančiųjų tekstilinį kičą, pateikiamą už tą pačią kainą, kaip ir tekstilės meno kūriniai. Gildija vienija tik profesionalius tekstilininkus, siekiame populiarinti tikrą tekstilės meną", - tvirtino gildijos vadovė Jolanta Šmidtienė. Prieš dešimtmetį įsteigta gildija vienijo aštuonis tekstilininkus, dabar - apie 70 įvairiems Lietuvos miestams atstovaujančių menininkų. "Daugiausia - kauniečių, juk čia - stipri tekstilės mokykla", - pastebėjo J.Šmidtienė.


Šiame straipsnyje: Santakagalerija "Balta"

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių