Dėl skolos – žiauri egzekucija: mušė, surišo, dvi paras paliko šaltyje dėžėje

  • Teksto dydis:

Penki kaltinamieji, geografiškai aprėpiantys Lietuvą – iš Vilniaus, Alytaus, Druskininkų bei Varėnos, kriminaliniame pasaulyje išgarsėjo nežmonišku brutalumu, kuomet iš vieno vyro bandė išmušinėti skolą, pranešama LNK reportaže.

Vienas įtariamųjų bylos nagrinėjimo pradžioje labai kalbėjo, kadangi į teismą atėjo girtas. Tuomet policija nustatė daugiau nei 2,5 promilės girtumą, posėdis buvo atšauktas, o kaltinamasis išsiųstas blaivytis namo.

Šiandien kaltinamieji visiems primena artėjantį karantiną.

„Jūs sėdite arti manęs ir galite mane užkrėsti“, – kalbėjo vienas įtariamųjų.

„Virusai čia siautėja. Visur. Nematėt? Vėl grįžta virusai“, – teigė kitas įtariamasis.

Atsakomybę už padarytus sunkius nusikaltimus kaltinamiesiems paskelbė teismas. Nusikaltimo organizatoriui Modestui Marčiulaičiui – ketveri metai kalėjimo, Andriui Sviderskui ir Erikui Medekšai – po trejus, Evaldui Krugeliui – dveji, o Valdas Žvinakevičius kai kuriuose nusikaltimuose išteisintas ir jam skirta mažiausiai – šeši mėnesiai bausmę atidedant. Teismas įrodė, kad nusikaltimo planą turėjo M. Marčiulaitis. Iš nukentėjusiųjų išmušti skolas jis paprašė V. Žvinakevičiaus ir E. Medekšos. Pastarieji pasikvietė E. Krugelį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„M. Marčiulaitis telefonu nurodė A. Sviderskui pagaminti medinę dėžę, kuri tilptų automobilio „Audi A6“ bagažinėje ir į kurią galėtų tilpti žmogus“, – kalbėjo Panevėžio apygardos teisėjas Valdas Meidus.

Bendrininkai auką rado sodyboje Anykščių rajone, jį užpuolė, mušė, suklijavo lipnia juosta ne tik kojas ir rankas, bet ir veidą. Paskui tokį bejėgį įmetė į mašinos bagažinę ir išvežė. Vienas kaltinamųjų, V. Žvinakevičius, toliau nusikaltime nebedalyvavo. Likę kiti nuvežė auką į Druskininkų rajoną.

„Surišo abi jo kojas ir rankas už nugaros. Paskui M. Marčiulaitis, A. Sviderskas ir E. Medekša patalpino į A. Svidersko pagamintą dėžę, kuri buvo 51 cm aukščio, 104 cm ilgio ir 76 cm pločio“, – tęsė V. Meidus.

Be to, kankinamam vyrui nusikaltėliai užkišo burną, veidą apvyniojo lipnia juosta, dėžės dangtį su žmogumi užsuko ir visa tai – dviem parom į metalinę cisterną. Tuo metu lauke šalo. Neįtikėtinai likęs gyvas vyras po dviejų parų iš dėžės buvo iškeltas. Tačiau apvyniotas plėvele vėl bagažinėje grąžintas į Anykščių rajoną.

Žmogus kaip kokonas rastas prie kelio atsitiktinai pravažiuojančiųjų. Anykštėnas tapo neįgalus, teisme nedalyvavo. 20 tūkst. civilinio ieškinio nuteistieji jau sumokėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Jau mačiau komentarą ,po marciules laivo tiktoke:))) kad atseit gynė ją:))) tai čia reikia taip ginti kad laikyti 2 paras dėžėje:))) apsurdas. Teismai įrodė kodėl ir kaip viskas vyko. Mažai gavo šitas sup istas marciulis.

Monika

Monika portretas
O kodel niekas nerašo tiesos, kad tas nukentėjusysis su mečete grasino moteriai? Va ir prisiprase

pranešama LNK reportaže.

pranešama LNK reportaže. portretas
Laikraštis neturi žurnalistu?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių