Po sumuštos jurbarkietės apklausos: įtariamam prievartautojui – sunkesni kaltinimai?

  • Teksto dydis:

Žiauriai sumuštos ir išprievartauti bandytos 17-metės jurbarkietės dramoje – daugiau naujienų.

Apskundė nutartį

Merginos ir jos šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas portalui teigė, kad po apklausos įtariamajam kaltinimai  turėtų sunkėti.

„Tačiau daugiau detalių atskleisti nenorėčiau, nes lendame į ikiteisminio tyrimo duomenis“, – teigė M. Vasiliauskas.

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad prokuratūra ketina pasunkinti kaltinimus žiauriu nusikaltimu įtariamam nepilnamečiui: pasikėsinimą prievartauti perkvalifikuoti į realiai įvykdytą seksualinę prievartą.

Advokatas užsiminė, kad žiauriu nusikaltimu įtariamas mišrių kovos menų turnyrų prizininkas grasino ne tik 17-metei, bet ir kitiems gegužės pabaigoje kaimo turizmo sodyboje vykusiame vakarėlyje dalyvavusiems moksleiviams.

Portalas praėjusią savaitę jau rašė, kad įtariamam nepilnamečiui teismas įteikė „dovaną“ – priėmė sprendimą sušvelninti kardomąsias priemones. Vaikinas liko be apykojės, kurią turėjo dėvėti iki šiol.

„Šią nutartį mes apskundėme“, – šį penktadienį portalui sakė M. Vasiliauskas.

Atiduotas tėvų globon

Kaip jau buvo rašyta, Tauragės apylinkės teismas atsisakė pratęsti buvusios kardomosios priemonės taikymą, kadangi nėra duomenų, kad vaikinas siektų paveikti ar kažkaip bandyti slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų. Jis visuomet atvyksta, kai yra kviečiamas.

Tauragės apylinkės teismo teisėjo padėjėjas Mindaugas Radvila teigė, kad vietoje ankstesnių kardomųjų priemonių skirtos švelnesnės. „Paskirtas atidavimas tėvų priežiūrai ir pasižadėjimas neišvykti“, – teigė teismo atstovas ir patvirtino, kad nepilnamečiui bus nuimta apykojė, kurią jis turėjo dėvėti iki šiol.

Birželio pabaigoje šį žiaurų įvykį tiriantys prokurorai portalui kauno.diena.lt teigė, jog visi ikiteisminio tyrimo veiksmai atliekami taip, jog merginos apklausa būtų tarsi paskutinis taškas. „Iki tol, kol nukentėjusioji galės duoti parodymus, siekiama atlikti visus kitus tyrimui reikalingus veiksmus. Tuomet, po jos paklausos, sudėti visus taškus ant „i“, nebent ji atskleis detales, kurioms patikslinti dar reikės laiko“, – tuomet detalizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Komunikacijos vyr. specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Primename, kad tyrimą dėl gegužės 26 d. padaryto nusikaltimo atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė.

Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Išleidžiant jurbarkietė trumpoje spaudos konferencijoje situaciją pristatė ją operavęs Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.

„Buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, bet jie atliks savo darbą. Vieną dantį reiks atstatyti, tai bus daroma po pusmečio“, – tolesnį gydymo planą dėstė gydytojas. „Kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas. Poliežuvinis kaulas buvo sužalotas. Išskirtinio gydymo tam nereikėjo“, – paaiškino gydytojas.

Dukra gynėsi, šaukė. Kai ji gynėsi, tai jis sakė: „Užmušiu“. Grasino ją užmušti.

Pasak M. Leketo, tokie sužalojimai nėra dažni, tačiau jų pasitaiko: tiek dėl smurtinių nusikaltimų, tiek dėl eismo nelaimių ar įvykių darbe. „Tai tikrai nėra įprastiniai sužalojimai. Dvigubas apatinio žandikaulio lūžimas yra gana sudėtingas sužalojimas“, – sakė jis.

Mergaitę operavęs gydytojas nesiryžo vertinti sužalojimų stiprumo. Tai, pasak jo, turi spręsti medicinos ekspertai. Klinikose sumuštai mergaitei buvo teikiama psichologinė pagalba. Vėliau su žurnalistais sutikęs pabendrauti mergaitės tėtis atviravo, kad psichologiškai mergaitė dar toli gražu ne tokia, kokia buvo. 

Vyras sakė per daug neklausinėjantis dukros apie kraupios nakties įvykius bei tai, kas išprovokavo tokį mušeikos elgesį.

„Dukra gynėsi, šaukė. Kai ji gynėsi, tai jis sakė: „Užmušiu“. Grasino ją užmušti“, – prisiminimų nuotrupas minėjo paauglės tėvas. Tėvas leido suprasti, kad kuo daugiau mergaitė gynėsi, tuo stipriau užpuolikas ją talžė.

Vyrą stebina, kad mergaitei padaryti sužalojimai yra vertinami kaip nesunkūs. Jo nuomone, sužalojimai yra sunkūs. Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sodint

sodint portretas
sia padla kartu su teveliais gales buti itakingi zonoje bandito seimynele.....

vidas

vidas portretas
To padugnes, zonoje lukia itakingi "teveliai". Ciulps jis kotus gaidyne. Nebent tevai kas menesi mokes dideles duokles vierchams. Tad per kokius penkis metus jie taps biednais ir netures ka moket. O tada ju ispera pamaus ant koto.

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia nuostabi toji medicina lietuvoje. Kai mama parke vaikui per sikna uzplojo per drabuzius atsiment koks kilo klyksmas kad vaikas vos negyvai uzmustas. Per 10 min. buvo atimtas ir 2 metus po teismus tampe kol dantis griezdami grazino tevams. SUPITAS FASISTINIS REZIMAS lietuvoje. Tokia valdzia ISKARTI.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių