VSAT: trys ginkluoti Baltarusijos pasieniečiai įžengė į Lietuvos teritoriją

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) antradienį pranešė, kad Ignalinos rajone trys ginkluoti Baltarusijos pareigūnai iš savo šalies įžengė į Lietuvos teritoriją iki pustrečio metro.

Pasak VSAT, paėję prie Lietuvos pusėje įrengto fizinio barjero jie grįžo atgal. Tarnyba teigia, kad šis įvykis buvo stebimas ir kontroliuojamas reaguoti pasirengusių Lietuvos pasieniečių.

Tris Baltarusijos pusėje patruliavusius ginkluotus šios šalies pasieniečius per sienos stebėjimo sistemą užfiksavo Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai.

Pasak VSAT, Baltarusijos pareigūnai savo teritorijoje palei sieną per sniego pusnis pirmadienį ėjo ties Ignalinos rajono Vaitiškės kaimu. Lietuvos pasieniečių per kameras stebimi baltarusiai priėjo savo pusėje esantį užsnigtą aplūžusį patrulių tiltelį, pasuko ir perėjo sienos liniją.

 VSAT vaizdo įrašas.

„Įžengę į Lietuvos pusę iki pustrečio metro baltarusiai pradėjo eiti tarp įrengto fizinio barjero, kuris užkerta kelią toliau patekti į Lietuvos gilumą, ir sienos linijos. Į šią vietą tuoj pat buvo sutrauktos Puškų užkardos pasieniečių pajėgos, tačiau incidentui nesivystant jų įsikišimo neprireikė“, – rašoma VSAT pranešime.

Įžengę į Lietuvos pusę iki pustrečio metro baltarusiai pradėjo eiti tarp įrengto fizinio barjero, kuris užkerta kelią toliau patekti į Lietuvos gilumą.

Pasak pasieniečių, situacija buvo kontroliuojama, o toliau į Lietuvą įžengti Baltarusijos pareigūnams nebuvo galimybių ir dėl Lietuvoje esančio fizinio barjero, ir dėl VSAT pajėgų pasirengimo reaguoti.

Pasieniečių teigimu, šiuo metu renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjimo, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadas dėl šio įvykio kreipėsi į atitinkamą Baltarusijos sienos įgaliotinį.

Pernai balandį pasieniečiai fiksavo du panašius incidentus Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia peršauti daugiau nesivalkios ne savo žemėj bulba prakeiktas

tam-,,kada bus pradeti saudyti,,, -Lietuvos pasieny

tam-,,kada bus pradeti saudyti,,, -Lietuvos pasieny portretas
niekas y sienos pazeidejus nesaudo --juos veza y migracijos tarnyba kuri jiems suteikia lietuvos pilietybe, duoda desimt tukst. euru ysikurimuj , raktus nuo naujo buto, darba ir pasalpa automobiliuj ysigyt ...

Joooo.. ...veliava banderu klipo kampe

Joooo.. ...veliava  banderu klipo  kampe   portretas
plevesuoja [ o kalbama apie lietuvos pasieny] antra vertus nereikia triest skystai y kelnes , juk aiskiai matosi ,kad toj vietoj sniego pusnys , paprasciausiai pasuko kelis metrus y sona ,praejo tuos keliolika metru ten kur maziau sniego buvo --stai ir visas ,,,incidentas,,,
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių