VSAT: per parą pasieniečiai iš Baltarusijos neįleido 114 migrantų

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą, nuo šeštadienio vidurnakčio iki sekmadienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 114 migrantų, informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarnybos duomenimis, įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį nebuvo, tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Penktadienį VSAT pareigūnai neįleido 144 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, ketvirtadienį – 110, trečiadienį – 22, antradienį – 281, pirmadienį – 73, sekmadienį – 97.

Šeštadienį priešpiet ties Šalčininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje du kartus skirtingose vietose buvo iššauta po du šūvius.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6688.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną. Panašaus scenarijaus baiminamasi ir Baltarusijos pasienyje prie Lietuvos, dėl šių įvykių nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kunigas

Kunigas  portretas
Nei vieno muslimo Marijos žemėje lupkit juos vyrai be gailesčio

Gugis

Gugis portretas
Nei vieno parazito i Lietuvos teritorija!

Kolukiompirmininkas

Kolukiompirmininkas  portretas
Kolukio pirmininkas karbauskis tai butu ileides visus. Dar ir savu valstieciu luomo asilu ir p1d0rašku pridejes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių