Vilniaus apskrityje daugėja turtinių nusikaltimų

Per aštuonis šių metų mėnesius nusikalstamumas Vilniaus apskrityje išaugo 4,1 proc. Nors tai ne tiek daug, kiek buvo tikėtasi, tačiau džiaugtis nėra dėl ko.

„Daugėja turtinių nusikaltimų: plėšimų, vagysčių, sukčiavimų telefonu ir internetu. Tai ekonominio sunkmečio padariniai“, - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Sausio - rugpjūčio mėnesiais Vilniaus apskrityje užregistruota daugiau nei 17,4 tūkst. nusikaltimų, tarp jų 40 nužudymų, 18 išžaginimų, 1017 plėšimų, 10205 vagystės, 776 sukčiavimo atvejai.

"Mes stengiamės būti matomi, atliekame ir viešą, ir neviešą patruliavimą skirtingu paros metu skirtingose vietose", - teigė K.Lančinskas.

Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininko Vytauto Grašio teigimu, gyventojai norintys apsaugoti savo namus, turėtų dalyvauti projekte "Saugi kaimynystė".

Anot pareigūno, 2007 metais pradėtas projektas pasiteisino, o šiais metais Vilniaus apskrityje jau veikė 44 saugios kaimynystės grupės.

Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininko Vytauto Černevičiaus ir K.Lančinsko teigimu, aktuali tebelieka vairuotojų ir pėsčiųjų sąmoningumo trūkumo problema.

Pasak pareigūnų, automobilių vairuotojai dar dažnai važiuoja per raudono šviesoforo signalą, kalba mobiliais telefonais, rūko, nerodo posūkių. Ypač, pasak V.Černevičiaus, tai būdinga prabangius automobilius vairuojantiems asmenims.

„Posūkių rodymas jau tapo blogo tono ženklas. Pažiūrėkite, kaip žmonės vairuoja -  cigaretė dantyse, telefonas prie ausies, damos dar sugeba ir nagus nusilakuoti", - piktinosi pareigūnas.

Pasak jo, jei vairuotojai ir pėstieji būtų atidesni bei sąmojingesni, daugiau dėmesio būtų galima skirti ne jų „auklėjimui“, o nusikalstamumo mažinimui.

„Mes vykdėme įvairias priemones ir toliau jas vykdysime. Turime policijos spalvomis nedažytus automobilius, turime įrangą, su kuria galime fotografuoti ir filmuoti. Baudėme pažeidėjus ir toliau bausime“, - žada K.Lančinskas.

Per 8 šių metų mėnesius Vilniaus apskrityje jau įvyko 444 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeistas 501 žmogus, 42 žuvo. Tarp sužeistųjų - 58 vaikai, 1 žuvo.

23 vaikai nukentėjo dėl girtų vairuotojų kaltės. Pasak pareigūnų, mūsų vairuotojams vis dar nebijo sėsti už vairo išgėrę. Per savaitę sustabdoma apie 20 neblaivių vairuotojų.

„Avarijų būtų mažiau, jei žmonės nešiotų atšvaitus. Jų tiek pridalijome, kad pėstieji turėtų šviesti, kaip kalėdinės eglutės, tačiau žmonės vis dar nesupranta, kad jie reikalingi jų pačių saugumui“, - sakė K.Lančinskas.


Šiame straipsnyje: VPKnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių