Kauno medikei – tūkstantinė bauda už suklastotą nedarbingumo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) šiandien patvirtino dviejų teismų nuosprendžius ir pripažino, kad buvęs Rokiškio advokatas Jonas Valickis bei kaunietė gydytoja Juvita Auksakytė yra kalti dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nedarbingumo pažymėjimo suklastojimo.

Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Nedarbingumo pažymėjimo suklastojimas ir jo panaudojimas yra nusikalstama veika, nė kiek ne menkesnė už kitas nusikalstamas veikas. Tai dar kartą patvirtino šis teismo sprendimas.

Atsižvelgdamas į tai, kad šį nusikaltimą padarė advokatas, kuris siekė pateisinti dėl aplaidumo praleistus teismo posėdžius, teismas nuteistiesiems skyrė tūkstantines baudas.

J. Valickas šių metų sausio 29 d. Kauno apygardos teismo (KAT) nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir suklastoto dokumento panaudojimo. Už šias nusikalstamas veikas jam skirta 2 tūkst. 260 eurų bauda.

J. Auksakytė buvo pripažinta kalta dėl dokumento suklastojimo. Jai skirta 1 tūkst. 506 eurų bauda.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Tirdami piktnaudžiavimo atvejus, pareigūnai išaiškino, kad Rokiškio advokatas J. Valickas netiesiogiai per sūnų kaunietės gydytojos paprašė atgaline data išrašyti nedarbingumo pažymėjimą.

Advokatas nurodytu laikotarpiu nesirgo, pas gydytoją nesilankė. Tačiau nedarbingumo pažymėjimo jam reikėjo norint pateisinti dėl aplaidumo praleistus teismo posėdžius Rokiškio rajono apylinkės teisme (RRAT).

Šį suklastotą dokumentą advokatas panaudojo tuomet, kai padarė minėto nedarbingumo pažymėjimo kopiją, ją patvirtino savo parašu ir pateikė RRAT. Teismas konstatavo, kad tokiu savo elgesiu J. Valickas sulaužė Lietuvos advokatūros advokato priesaiką ir sąžiningai neatliko advokato pareigų.

Šiais metais teismai išnagrinėjo vienuoliką STT Panevėžio valdybos tirtų korupcinių bylų ir keturiolika asmenų pripažino kaltais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-

vanga- portretas
O kiek ikliuvusiu politiku "susirgo", kai tik teisesauga juos prigriebe! Na o saulys KOMSKIS TURBUT "SERGA" IKI SIOL? AR VISIEMS JIEMS VIS VAIDENASI JU RAMZIS, kuris tuoj ciups uz sedynes? KAZIN TIK AR NESUNEGALUOS IR PUNDZIUS?

Rimas

Rimas portretas
Už pinigus visi gydytojai išduoda ir tese nedarbingumo pažymėjimus. Pvz.dirbi troleibuso ar autobuso vairuotoju. Per išeigines įkali nemažai , ar dar ir iš vakaro, o jau rytoj reik į darbą eit, ir žinai kad felčerė duos papūsti ir garantuotai kad pripūsi kažkiek, tai tokiu atveju gelbsti šeimos ar kiti gydytojai už nemažas pinigų sumas, nes darbą blogiau prarast, negu duot kyši gydytojui kad išduotu biletenį. Taip daro visi gydytojai, neatsisakė dar nei vienas tokios labdaros. Ir tu sau spakainas sėdi ant biuletenio . Nes niekas nepasidomi ar tu iš tikruju sergi ar ne , ar tik durnių volioji.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių