Už 5 tūkst. litrų degtinės teisiamas šiaulietis teisinosi: ją įsigijau savo reikmėms

  • Teksto dydis:

Trys šiaulieičiai bus teisiami dėl 5,4 tūkst. litrų nelegalios degtinės, ketvirtadienį pranešė Šiaulių policija.

Šių alkoholinių gėrimų vertė – beveik 60 tūkst. eurų.

Nelegalaus alkoholio savininkas policijai tvirtino, kad degtinę jis įsigijo savo reikmėms.

Pernai rugsėjį Šiaulių policijai pranešta, kad Šiaulių rajone, viename Kuršėnų garaže, gali būti laikomas didelis kiekis nelegalių alkoholinių gėrimų.

Nuvykę į nurodytą vietą policijos pareigūnai pamatė atidarytas garažo duris ir į pastato vidų atbuline eiga įvažiavusį krovininį automobilį. Netoli jo stovėjo padėklai su kartoninėmis dėžėmis, kurias trys vyrai krovė į transporto priemonę. Dėžėse pareigūnai aptiko lietuviškomis banderolėmis nepažymėtus degtinės butelius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad alkoholis į garažą buvo atvežtas iš turgaus.

33 metų kaltinamas paaiškino, kad turguje jam pardavinėjant sendaikčius, nepažįstamas vyras pasiūlė pigiai nusipirkti degtinės.

Šiaulietis įsigijo 11 krovininių padėklų su alkoholiu ir jau kitą dieną juos iškrovė garaže bei tikino ją nusipirkęs savo reikmėms.

Kiti du 38 ir 55 metų kaltinamieji gynėsi, kad tik talkino atlikdami krovikų funkcijas ir nežinojo, ką krauna, nes dėžės buvo apvyniotos juoda plėvele.

Vyrams už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...O gal

...O gal portretas
žmogui reikalingos šnapso vonios? Metams į priekį.Dėl sveikatos.:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių