Teismui perduota byla dėl galimos korupcijos Raseinių rajono savivaldybės pirkimuose

  • Teksto dydis:

Prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimos korupcijos Raseinių rajono savivaldybės viešuosiuose pirkimuose.

Šioje byloje prieš teismą stos du buvę Raseinių rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Buvusiam Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjui Vilmantui Baciui pareikšti kaltinamai dėl piktnaudžiavimo siekiant turtinės naudos, kyšininkavimo ir svetimo turto pasisavinimo, o Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiajam specialistui Ryčiui Radavičiui – dėl kyšininkavimo.

Be to, keturi privačių bendrovių vadovai bus teisiami dėl galimo minėtų savivaldybės tarnautojų papirkimo.

Anot STT pranešimo, korupciniais nusikaltimais kaltinami buvę Raseinių rajono savivaldybės tarnautojai neužtikrino viešųjų pirkimų skaidrumo ir sąžiningo ūkio subjektų varžymosi.

Kai kurios pirkimuose dalyvaujančios įmonės buvo proteguojamos, joms sudaromos išskirtinės sąlygos ir palankumas laimėti savivaldybės organizuojamus viešuosius pirkimus.

Bylos duomenimis, už išskirtines sąlygas įmonių atstovai atsilygino įvairiais kyšiais: R. Radavičiui priklausančiame žemės sklype buvo sumontuota daugiau nei 2700 eurų vertės tvora, V. Bacys kaip kyšius priėmė namo statybai reikalingų statybinių medžiagų, kurių vertė siekia daugiau nei 6000 eurų, taip pat – kyšius grynaisiais pinigais.

Be to, piktnaudžiaudamas tarnyba V. Bacys pasisavino daugiau nei 1000 eurų vertės kompiuterį, kuris buvo įsigytas Raseinių rajono savivaldybei vykdant programinės įrangos pirkimą.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šiuo metu STT Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka dar du ikiteisminius tyrimus, kuriuose taip pat tiriamos aplinkybės dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų Raseinių rajono savivaldybėje.

Vienoje iš šių bylų įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti buvusiam Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriui Remigijui Ačui, kitoje – STT pareigūnai aiškinasi aplinkybes dėl galimo kyšininkavimo ir svetimo turto iššvaistymo „Raseinių vandenyse“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raseiniete

raseiniete portretas
Ilgai laukias dar palauk

Neziniukas

Neziniukas portretas
Ar Lietuvoje prades sodinti nusikaltelius?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių