Teismas „kontrabandos karalių“ pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu

Šiaulių apygardos teismas „kontrabandos karaliumi“ tituluojamą Vilių Karalių pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Teismas tenkino prokurorų prašymą ir priėmė baudžiamąjį įsakymą. Pasak prokuratūros, byla buvo išskirta iš rezonansinės teisėjų ir advokatų korupcijos bylos.

Atsižvelgęs į tai, kad V. Karalius prisipažino padaręs nusikalstamą veiklą ir sutiko, jog byla būtų užbaigta baudžiamuoju įsakymu, baudą sumažino trečdaliu ir skirtą 37,5 tūkst. eurų baudą sumažino trečdaliu iki 21,6 tūkst. eurų.

Teismas konstatavo, kad 2018-ųjų rugsėjį V. Karalius susitiko su advokatu Drąsučiu Zagrecku ir jam pasiūlė bei susitarė duoti 35 tūkst. eurų kyšį siekdamas, kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, paveiktų vieną iš Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų.

Pasak Generalinės prokuratūros, buvo siekiama, kad teisėjas, nagrinėdamas baudžiamąją bylą pagal V. Karaliaus pažįstamo nuteistojo S. K. advokato apeliacinį skundą, priimtų nuteistajam palankų sprendimą. BNS žiniomis, minimas asmuo – Sergejus Kuzminskis.

2017-aisiais Vilniaus apygardos teismas S. Kuzminskį kartu su dar daugiau nei 20 asmenų nuteisė devynerių metų laisvės atėmimo bausme už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

„Susitariant duoti kyšį buvo siekiama, kad Apeliacinio teismo teisėjas, nagrinėdamas bylą apeliacine tvarka, įtariama, S. K. (S. Kuzminskį – BNS) išteisintų arba skirtų šiam ne didesnę laisvės atėmimo bausmę nei pastarojo sulaikyme ir kardomajame kalinime išbūtas laikas“, – teigia prokuratūra.

Baudžiamoji V. Karaliaus byla dėl prekybos poveikio pradžioje buvo perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, šis savo ruožtu bylą perdavė Šiaulių apygardos teismui, kaip teigiama, „siekiant užtikrinti svarbius teisingumo interesus, objektyviai ir visapusiškai išnagrinėti bylą“.

Tyrime dėl aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos įtarimai pareikšti 48 asmenims, iš jų – 8 teisėjams, 6 advokatams. Tarp įtariamų teisėjų – Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Valdimaras Bavėjanas, Konstantinas Gurinas, Viktoras Kažys. Žiniasklaidoje skelbta, kad būtent V. Kažys bei V. Bavėjanas nagrinėjo S. Kuzminskio apeliacinį skundą.

Šiuo metu teisėjų korupcijos byloje tiriama daugiau kaip 110 nusikalstamų veikų.

Teisėsauga įtaria, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus galėjo būti žadami ir mokėti kyšiai, jų sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ob

Ob portretas
O tai kuriuos veikejus jis paveike teisejus su saldainiukais vaisino ar ka

teta milda

teta milda portretas
VEL SPEKTAKLIS RODOMAS LIETUVAI,KONTRABANDOS KARALIUS NEIKANDAMAS TEISESAUGAI.APGAILETINOS TEISESAUGOS,APGAILETINI DARBAI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių