Teismas įpareigojo VSD tirti priežastinį ryšį tarp V.Pociūno žūties ir tarnybos

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį panaikino Valstybės saugumo departamento (VSD) tarnybinio tyrimo išvadą ir pavedė nustatyti priežastinį ryšį tarp buvusio saugumo pulkininko žūties Baltarusijoje ir jo tuometinės tarnybos.

VSD išvada panaikinta kaip neteisėta, nepagrįsta ir netinkamai argumentuota, BNS penktadienį pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė – Baltaduonė.

Našlė prašė teismo panaikinti 2013 metų liepos 31 dieną VSD komisijos tarnybinio tyrimo išvadą dėl jos žuvusio vyro ir nustatyti, kad yra priežastinis ryšys tarp V. Pociūno žūties ir jo, kaip Lietuvos saugumo pareigūno, tarnybos.

Teismas per du mėnesius nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos pavedė VSD ištirti priežastinį ryšį. L. Pociūnienės reikalavimai dėl kompensacijos atmesti, nes tam kol kas nėra pagrindo.

„Teismas pabrėžė, kad prejudicinę reikšmę turi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pernai gegužę priimtas sprendimas, kad net ir sudaręs terminuotą diplomatinės tarnybos sutartį su Užsienio reikalų ministerija, V.Pociūnas išlaikė VSD pareigūno statusą“, –  BNS sakė S. Jacinevičienė-Baltaduonė.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Prokuratūra teigia, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kukas loreenui

kukas loreenui portretas
Tai gal pats isstumei?

LOREEN

LOREEN portretas
NE ISKRITES,O ISSTUMTAS.DAIKTUS VADINKIM TIKRAIS VARDAIS.TAI YRA UZSAKYTA ZMOGZUDYSTE
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių