Teisėsauga korupcijos byloje pareiškė įtarimus septintam asmeniui

Teisėsauga korupcijos byloje, kurioje buvo laikinai sulaikyti Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus ir Lietuvos bankų asociacijos vadovas Mantas Zalatorius, pareiškė įtarimus juridiniam asmeniui. Iš viso šiuo metu įtarimai pareikšti septyniems asmenims, šeši jų – fiziniai.

Tai Eltai patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė, tačiau nedetalizavo, kokiam sektoriui priklauso šis juridinis asmuo.

„Daugiau informacijos, siekiant nepakenkti tyrimo eigai, šioje tyrimo stadijoje nėra teikiama“, – pridūrė ji.

Anot jos, kol kas teisėsauga renka tyrimui reikšmingus duomenis ir informaciją, atlieka didelės apimties surinktų duomenų apžiūras bei apklausas.

STT ir Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, primena ELTA.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, komentuodamas V. Sutkaus ir M. Zalatoriaus sulaikymą, sakė, kad žala galėjo būti padaryta valstybės biudžetui ir visiems mokesčių mokėtojams.

STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus teigimu, įtarimai kyla dėl neteisėtos lobizmo veiklos. Anot STT direktoriaus, aiškinamasi 400 tūkst. eurų kilmė.

Korupcijos byloje įtarimai taip pat pareikšti dviejų privačių kelių tiesimo bendrovių generaliniams direktoriams, privačios konsultacijų ir mokymų įmonės vadovui bei privačios informacinių technologijų bendrovės vadovui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jisai nekaltasssss.....

Jisai  nekaltasssss..... portretas
jis daug pinigu prisivoges turi........

Kis

Kis portretas
Kas tas septintas;laimingasis.Kur ji suradote?Rasykite,nes viesumas geriausias bizunas vagims ir kitiems svieto perejunams>Ponaiciai,va kur jusu duonos kasnis,pasakei a nebijok ir islementi b?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių