Techninės apžiūros kontrolieriui – įtarimai: už kyšius mašinos tapdavo tvarkingomis

  • Teksto dydis:

Marijampolės apskrities policija antradienį pranešė, kad praėjusią savaitę Marijampolėje buvo sulaikytas kyšininkavimu įtariamas automobilių techninės apžiūros centro kontrolierius.

Manoma, kad dirbdamas UAB „Marijampolės techninės apžiūros centre“ kontrolieriumi A. P. už kyšius išduodavo techniškai netvarkingoms transporto priemonėms techninės apžiūros galiojimą liudijančius dokumentus.

Pasak policijos, kratos jo namuose metu pareigūnai rado ir paėmė didelę grynųjų pinigų sumą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo ir papirkimo, o 1981-aisiais gimęs A. P. ketvirtadienį sulaikytas. Vėliau jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Policijos duomenimis, valstybės tarnautojui prilygintas pareigas užėmęs įtariamasis anksčiau jau yra du kartus baustas administracine tvarka už techninės apžiūros atlikimo pažeidimus. Taip pat jam buvo atliktas tarnybinis patikrinimas ir skirtas papeikimas.

Policijos teigimu, dėl vykdomo tyrimo šiuo metu A. P. yra laikinai nušalintas nuo einamų pareigų.

Šiame ikiteisminiame tyrime yra ir dar trys įtariamieji, tačiau jie nėra valstybės tarnautojai ar jiems prilyginti asmenys.

Tyrimą koordinuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Čia vieša paslaptis, prieš kelias savaites paskambinau parduodamo automobilio Kauno turguje savininkui, jis man paaiškino, jei automobilis tiks bus iškviesti jo žmonės man reikės sumokėti 80 Eur, jie sutvarkys tech, apžiūrą, ir bus galima įforminti pardavimą. Į mano klausimą, ar aš galiu tikėtis, kad automobilis bus techniškai tvarkingas man buvo pasakyta, kad technika genda.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Matomai per mažai dalinosi su tais kam reikia, arba reikėjo atlaisvinti draugui vietą.......

RJ

RJ portretas
Labai aiski politika. Pertekliniai reikalavimai skatina kysiu davima. Tai naudinga tech.apziuru darbuotojams.Juk gerus atlyginimus gauna tik vadovai /savininkai/.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių