Suktas panevėžietės planas: už tariamą nėštumo nutraukimą iš draugo reikalavo pinigų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas kalta dėl sukčiavimo pripažino ir skyrė 3,5 tūkst. eurų baudą 40-metei panevėžietei, kuri apgaule reikalavo iš savo draugo pinigų už nėštumo nutraukimą.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, pinigų nėštumo nutraukimui iš draugo išsireikalavusi moteris tuo metu net nebuvo nėščia.

Moteris pernai vasarą pranešė savo draugui, kad laukiasi nuo jo vaiko ir pareikalavo 500 eurų abortui.

Vyras pinigus jai pervedė, tačiau moteris nesutiko, kad jis ją palydėtų pas gydytoją ir pasipiktino, kai vyras jos paprašė pateikti procedūrą patvirtinančius medicininius dokumentus.

Įtaręs, kad gali būti apgautas, vyras kreipėsi į policiją, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Pasak prokuratūros, tiek ikiteisminio tyrimo, tiek teismo metu panevėžietė savo kaltę neigė. Ji tvirtino vasarą pajutusi pirmus nėštumo požymius.

Nors nėštumo testas tiksliai nepatvirtino, kad ji laukiasi, moteris ėmė reikalauti iš draugo pinigų nėštumo nutraukimui.

Tik gerokai vėliau, pernai lapkritį, jai iš tiesų buvo atliktas nėštumo nutraukimas, už kurį ji sumokėjo 140 eurų.

Procedūrą atlikęs gydytojas patvirtino lapkritį nutraukęs moters nėštumą, tačiau teigė, kad moteris nėščia buvo tik 6-7 savaites, tad vasarą dar negalėjo žinoti, jog gali susilaukti kūdikio.

Jis taip pat pažymėjo, kad jei moteris būtų pastojusi liepą, lapkritį jau nebūtų galima atlikti nėštumo nutraukimo.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusios prokurorės Linos Lomonienės teigimu, apgaulę padėjo išaiškinti nukentėjusio vyro apdairumas. Jis išsaugojo buvusios draugės SMS žinutes, nesutiko įdėti grynųjų pinigų į jos namų pašto dėžutę, kaip moteris reikalavo, bet pervedė banko pavedimu, nurodydamas konkrečią paskirtį.

Teismo sprendimu moteris taip pat įpareigota padengti 150 eurų nukentėjusiojo advokato išlaidas ir grąžinti jai sumokėtus 500 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių