Iš trijų Lietuvos oro uostų evakuoti žmonės: pranešta apie sprogmenį

Pirmadienį gavus informacijos apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai, pranešė Lietuvos oro uostai.

Pasak pranešimo, pirminė informaciją apie galimą sprogmenį gauta apie 8 val. ryte. Informacijoje nebuvo nurodytas konkretus Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uostas.

Apie 10 val. bendrovė „Lietuvos oro uostai“ informavo, kad Kauno ir Palangos oro uostuose nuodugni erdvių patikra baigta. Keleiviai grąžinti į terminalus.

Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė BNS nurodė, kad informacija apie sprogmenį gauta elektroniniu paštu.

„Planas Skydas nė viename iš oro uostų nebuvo įvestas, o elektroninis laiškas turi paštą, bet nėra nustatyta, kam jis priklauso ar iš kokio serverio. Sunku pasakyti terminą, per kiek nustatoma. Kai skambutis – greičiau, elektroninis paštas – gal kiek ilgiau“, –  sakė policijos atstovė.

Anot jos, gavus informaciją oro uostuose lankėsi kinologai su šunimis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS informavo, kad vienas budėtojų ekipažas išsiųstas į Karmėlavos oro uostą.

„Dėl kitų oro uostų neturime gavę informacijos“, – teigė atstovė.

Lietuvos oro uostų aviacijos saugumo specialistai gavę pranešimą iškart informavo visas specialiąsias tarnybas atitinkamuose regionuose apie galimą grėsmę.

Specialiosios tarnybos vykdė grėsmės vertinimą visuose oro uostuose, vyko nuodugnus keleivių terminalų patikrinimas, keleiviai buvo laikinai evakuoti iš laukimo erdvių visuose Lietuvos oro uostuose.

Pasak Lietuvos oro uostų, skrydžiai ir kitos operacijos nebuvo stabdomos nei viename oro uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip tai

Siaip tai portretas
Jeigu oro uostas karmelavoje tai prie ko cia kauno oro uostas?kodel ne jonavos?

senole vilija

senole vilija portretas
ukrai apsimeta ir vis nori [pirsti konservu politika rusai puola ginkites

vilius

vilius portretas
Putino agentai šokdina Lietuvą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių