Sučiupti trys kontrabandininkai: cigarečių krovinį maskavo žolėmis

  • Teksto dydis:

Į Pagėgių pasieniečių pasalą Kėdainių rajone pateko trys Šalčininkų rajono gyventojai. Jie, įtariama, atvyko pasiimti miške paliktų 8,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pasieniečiai kartu su bendrove „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais ketvirtadienį ties Kėdainių rajono Žilvičių kaimu, Pilėnų miške, aptiko kontrabandinių rūkalų krovinį.

Kontrabandininkai čia buvo paslėpę septyniolika dėžių, apvyniotų polietileno plėvele. Krovinys buvo maskuojamas žolėmis. VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Šiaulių pasienio užkardos ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai čia surengė pasalą.

Sutemus pasieniečiai pastebėjo mišku ateinančius du vyrus. Jie priartėjo prie paslėpto krovinio ir pasiėmė keturias dėžes. Jas nunešė apie 500 metrų prie kelio iki, įtariama, su bendrininkais sutartos vietos. Tuomet abu vyrai grįžo prie likusių dėžių. Čia jie buvo sulaikyti VSAT pareigūnų. Pasieniečiai išsiaiškino, kad tai – 30-metis ir 37-erių Šalčininkų rajono gyventojai.

Maždaug po pusantros valandos prie paliktų keturių dėžių pasieniečiai pastebėjo atvažiuojantį automobilį „Renault Laguna“. Iš jo išlipęs vyras pradėjo krauti dėžes į automobilį.

Pasieniečiai sulaikė ir šį 33-ejų Šalčininkų rajono gyventoją. Asmens kratos metu pas vairuotoją aptiktas polietileno maišelis su nedideliu kiekiu, įtariama, psichotropinės medžiagos. Sulaikytasis miltelių likučius įvardino kaip kokainą.

Išardę dėžes pasieniečiai suskaičiavo, kad jose - 8500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis trims Šalčininkų rajono gyventojams pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jiems gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Be to, automobilio vairuotojui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis dar gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, bauda arba areštas.

30-metis ir 37-erių įkliuvusieji VSAT pareigūnams yra žinomi dėl anksčiau padarytų analogiškų nusižengimų.

Trys sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, o vėliau paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Kontrabandinės cigaretės ir automobilis „Renault Laguna“ saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių