Su cigaretėmis vėl sulaikyti du Eišiškių gyventojai: vienas įkliuvo jau trečią kartą

  • Teksto dydis:

Kabelių užkardos pasieniečiai Čepkelių rezervate sulaikė du Eišiškių gyventojus, gabenusius 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vienas jų Kabelių pasieniečiams su kontrabanda per mėnesį įkliuvo jau trečią kartą, kitas – antrą.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai, turėdami kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informacijos, surengė pasalą Varėnos rajono Pogarendos kaimo prieigose.

Ši vieta yra pasienio ruože, Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate.

Pasieniečiai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, miške pastebėjo nuo sienos su Baltarusija pusės einančius du vyrus su nešuliais. VSAT pareigūnai juos sulaikė. Pamatę tarnybinį šunį šie nebandė nei bėgti, nei priešintis.

Paaiškėjo, kad 34-erių ir 47-erių Eišiškių gyventojai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Vyresnis kontrabandininkas neturėjo pasienio ruože privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Abu vyrai Čepkelių rezervate buvo be specialių jo direkcijos leidimų.

47-erių eišiškietį Kabelių pasieniečiai per pastarąjį mėnesį su kontrabandiniais rūkalais sulaiko jau trečią kartą. Jo porininkas VSAT pareigūnams per mėnesį įkliuvo antrąsyk. Kartą šie kontrabandininkai buvo sulaikyti, kai rūkalus irgi gabeno dviese. Medžiagos dėl šių nusižengimų yra teisme.

Šįkart dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai irgi pradėjo administracinę teiseną. Už pakartotinai padarytus tokius nusižengimus abiem eišiškiečiams gresia baudos nuo 5760 iki 6 tūkst. eurų. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmus.

Dokumentų neturėjusiam nešikui už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, beje, irgi padarytą pakartotinai, dar gresia bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Medžiagą apie šį įvykį Kabelių pasieniečiai perdavė ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijai, kuri spręs, kaip bausti be leidimų rezervate buvusius abu vyrus.

Po apklausų Eišiškių gyventojus VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės saugomos Kabelių pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių