Šokių mokytoją moksleivio mama apskundė policijai

Ketvirtoko mama apskundė vaiką smurtu tramdžiusią mokytoją

Uostamiesčio policiją pasiekė ketvirtoko mamos skundas apie mokykloje sūnaus patirtą smurtą. Moteris apskundė šokių mokytoją.

2-ojo policijos komisariato pareigūnai aiškinasi, kiek kalta jauna šokių mokytoja, kuri, pasak 11-mečio Hermano Zudermano gimnazijos mokinio, jį tampė už plaukų, gnaibė kaklą, suko ausį ir trenkė per veidą.

Pareiškimą policijai parašiusi moteris vaiko pas medikus nevedė. Moteris nusiteikusi su mokytoja susitikti teisme.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Mašurinienė patvirtino, kad mokytoja smurtavo prieš mokinį. Pirmadienį po pietų berniukas su draugu atbėgo pas pavaduotoją ir pradėjo skųstis, kad mokytoja jį sumušė.

Pedagogė paklausė, kodėl mokytoja taip pasielgė, norėjo sužinoti, kuo vaikas nusikalto. Berniukas tikino nieko blogo nedaręs. Tačiau jo draugas išpyškino: „Mes siautėm po salę“ ir papasakojo, kad bendramoksliams jie „darė dilgėles“.

„Tai, kad mokytoja smurtavo, be abejo, yra labai blogai ir netoleruotina. Taip elgtis mokykloje nedera. Mokytoja parašė pasiaiškinimą, ji jau yra nubausta, skirtas papeikimas. Pedagogė pripažįsta kaltę, nieko neslepia, labai gailisi dėl savo poelgio ir bandė atsiprašyti vaiko mamos. Tačiau pokalbis nepavyko, berniuko mama kalbėjo pakeltu tonu, nenorėjo išklausyti ir pažadėjo aiškintis teisme“, – pasakojo direktoriaus pavaduotoja.

Motinystės atostogų išėjusią mokytoją pirmus metus pavaduojanti šokių vadovė neseniai baigė mokslus, todėl didelės praktikos bendraujant su judriais mokiniais neturi.

R.Mašurinienė teigė, kad incidentas įvyko tuo metu, kai buvo repetuojamas ketvirtokų išleistuvių valsas. Ypatingai judrus vaikas neklausė, ignoravo mokytojos nurodymus, elgėsi įžūliai. Tai buvo ne pirmas kartas, kai šis vaikas neklausė ir trukdė dirbti.

Ko gero, impulsyviam poelgiui turėjo įtakos ir tai, kad šiomis dieniomis šokių mokytoja ruošia vaikus ne vienam dideliam renginiui. Artėjant mokslo metų pabaigos iškilmėms pasirengimo būta daug, netrūko ir įtampos.

Direktoriaus pavaduotoja ant vaiko veido nematė sužalojimo požymių, todėl mano, kad jam suduota nesmarkiai.

„Apmaudu, jei dėl šio incidento jauna mokytoja bus sugniuždyta ir išeis iš darbo mokykloje. Dabar labai mažai jaunimo dirba šį nelengvą darbą. Nenoriu jos teisinti, tiesiog stengiuosi suprasti situaciją. Tai ne pirmas atsitikimas, ir ne su pirma mokytoja, kai kyla konfliktinė situacija dėl šio vaiko elgesio. Visos jį mokiusios mokytojos teigė, kad jis yra judrus ir turi elgesio problemų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

aa

aa portretas
jei nelaiko nervai, ar nemegsta/nemoka elgtis su vaikais, nevertetu buti mokytoja.

asta

asta portretas
Normaliu tevu vaikai yra paklusnus, neisterikai (obuolys nuo obels toli nenurieda). Pabutu ta reksne mama mokytojos vietoje. Asku, lengviausia kreiptis i policija, vietoje to, kad pasidometu apie sunaus poelgius.

vieno is tos klases mokinio te

vieno is tos klases mokinio te portretas
Si mokytoja labai gera ir mano vaikas labai patenkintas kad ji moko. o apie klasioko poelgius mes jau senai zinom kad jis visiskai neklauso mokytoju. o jei netikit prasom paklausineti paciu vaiku. aciu jai kad moko mano vaika sokio meno
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių