Širvintų siaubas: maišuose rasti negyvi šuniukai

  • Teksto dydis:

Gyvūnų mylėtojai ir toliau dalijasi naujienomis apie apleistomis sąlygomis laikomus keturkojus. Kaip skelbiama socialiniuose tinkluose, Širvintose rasti negyvi maži šuniukai ir kitų gyvūnų kaulai.

„Širvintų siaubas: maišuose – negyvi maži šuniukai, galvijų galvos, kaulai, žirgai su negydomais piktybiniais augliais, palikti be maisto, be vandens ir dar daugiau siaubo. Antrą parą žmonės budi, kad gyvūnai nebūtų pervežami ar žudomi... Reikalinga pamaina ir pastiprinimas, kol tarnybos bus bejėgės. Galintys nelikite abejingi, dalinkitės ir atvažiuokite. Pergalės g. 6 ir Lentpjūvės g. 3, Širvintos. Esame labai pavargę“, – feisbuke pirmadienio rytą skelbė Darius P.

Jis paviešino ir nuotrauką, kurioje, anot vyro, maišuose guli sumesti negyvi maži šuniukai. „Jie užmušti, matyt, slepiant įkalčius“, – rašė vyras.

Anot Dariaus P., šioje vietoje veisiami šunys.

Širvintų rajono merė, politikė Živilė Pinskuvienė feisbuke pirmadienio rytą rašė, kad dėl šio kraupaus radinio buvo kalbėtasi su Valstybinės maisto ir veterinarijos departamento direktore.

„Į vietą atvyksta sudaryta nepriklausoma komisija atlikti nuodugnų tyrimą“, – pranešė Ž. Pinskuvienė.

Apie šią baisią vietą rajono merė paskelbė dar sekmadienį. 

„Kai gyveni mažame miestelyje, žinai ir pažįsti žmones. Gal todėl širvintiškiai šiandien ir yra tokie sutrikę – gerai žinomas ūkininkas, veisėjas, su savo augintiniais žinomas kaip parodų dalyvis ir laimėtojas šiandien įtariamas gyvūnų nepriežiūra“, – pasakojimą pradėjo politikė.

„Tai, ką šiandien pamatėme kartu su gyvūnų teisių gynėjais, policijos pareigūnais, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistėmis, sukrečia. Apleisti, blusuoti, žaizdoti šunys, arkliai, nevalyti gardai, antisanitarinės sąlygos...Skauda širdį matant ligotus, sulysusius keturkojus, besimėtančių kaulų krūvas ir net kaukolę...“ – baisėjosi Ž. Pinskuvienė.

Internautė Aurelija neslėpė nusivylimo kai kurių institucijų abejingumu. „Buvom Širvintose ir negaliu iki šiol patikėti, kaip nieks nieko negali padaryti... Stovi, į akis meluoja, laiką tempia. Pareigūnai... Tie kurie buvo, tai visiški grybai. Tikiuosi, kituose miesteliuose kitokie!!! O kas aplinkui: mėtosi nudvėsusios žiurkės, karvių ir arklių kaulai, šunų kailiai, narvai su krauju, didžiuliai židiniai, o dvokas nuo šunų... Visi blusuoti, musėmis aplipę, geriamas vanduo žalias! Bala! O dar slepiamas kupranugaris, narvuose – balandžiai!!! – rašė moteris. – Žmonės visą dieną lauke, šalta, pavargę, nevalgę. Žiūri į šunų akis... Ir tas beviltiškumo jausmas, kai nieko negali padaryti... Normalu, kad išsakai viską, ką galvoji, nes vietos mandagumui būti negali ten, kur nusikaltimo vieta. Niekad dar nemačiau didelių šunų, tokių įbaugintų.“

Portalas jau rašė, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, savo draugų šuniuko pasigedusi moteris rado jį netoliese įkurtame neteisėtai veikiančiame šunų veislyne.

Pasak liudininkės, keturkojai  buvo uždaryti į nedidelius narvus ir priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose. Į šią vietą penktadienį sulėkė tarnybos.

Po šio įvykio gyvūnų globėjai puolė ieškoti daugiau neteisėtų taškų.

Kaip jau rašyta, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo tyrimus dėl gyvūnų laikymo sąlygų Kretingos, Širvintų ir Tauragės rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Ka as galiu bepridurti.zmogus jau seniai prarado savo atvaizda gaila tokiu dvasios ubagu o dar labiau gaila gyvunu.ka noriu pasakit apie Širvintu mere tai ji daugiau nei mere,nes matosi iš darbu.o tie visokio plauko atmatos kurie ja juodina komentaruose turetu buti patis tu gyvuneliu narvuose.linkiu merei ta ir padariti

Burbulas

Burbulas portretas
Prieš rinkimus ir norint atitraukt visuomenės dėmesį nuo kitų problemų. Filmuotoj medžiagoj akivaizdu, kad vanduo buvo, vonios dugnas pažaliavęs..ooooosiaube, paauksuotas turėjo būt..per žinias pranešė, jūs tik įsivaizduojat, šunų būdos iš lentų!!!! Iš vieno arklio tapo arkliai, o šunų apgraužti kaulai virto griaučių krūvom, net kaukolė voliojasi!!!! Beja, oagal video veršio. Kiekvienoj maxsimoj tokios perskeltos per pusę ir su smegenim voliojasi, tik kiaulių....nieks neneigia, kad žmogus šūdų iš voljerų kasdien bevalė ir gyvūnų negydė, bet iš eilinio apsileidėlio išpūtė burbulą kaip Frankeišteiną pagavę. Jojo, būdos turi būt sertifikuotos būt A+++ klasės iš ekologinių vokiškų medžiagų, o voljero grindys parketo... ir šunim jikių kaulų, tik maxsiminis sausas pigiakas be mėsos...

Davatka

Davatka portretas
Ką ten gyvūnai, veterinarskos išperos vaikus savo panašiai " augina"
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių