Šiaulių teismas išnagrinėjo bankinių kortelių duomenų vagysčių bylą

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį skelbia išnagrinėjęs bylą, kurioje Rumunijos pilietis kaltinamas Lietuvoje neteisėtai rinkęs bankinių kortelių duomenis.

Kaip pranešė teismas, vyras prisipažino ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Posėdis vyko nuotoliniu būdu, kadangi kaltinamasis perkeltas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Vyras kaltinamas 2015 metais sausio pradžioje Radviliškyje tris kartus įrengęs nenustatytus mokėjimo kortelių duomenų nuskaitymo ir vaizdo fiksavimo įrenginius bankomate. Taip užsienietis neteisėtai užfiksavo ir įgijo 552-ių svetimų magnetinių mokėjimo kortelių ir jų PIN duomenis.

Rumunas teisme nurodė, kad internetu nusipirko kortelių duomenų nuskaitymo ir vaizdo fiksavimo įrenginį, o gautus duomenis pardavė už 5 tūkst. eurų.

Pasak teismo, užsienietis prisipažino, gailėjosi ir atsiprašė. Vyras teigė, kad nori kuo greičiau grįžti namo, į Rumuniją.

Bylos duomenimis, duomenys buvo perduoti nenustatytam asmeniui ar asmenims ir Indonezijoje, Kinijoje bei Jamaikoje. 45 banko klientų kortelių duomenys buvo panaudoti, iš  mokėjimo kortelių sąskaitų už prekes ar paslaugas buvo nuskaityta daugiau kaip 18 tūkst. eurų.

Taip pat vyras, tyrimo metu tiksliai nenustatytu laiku iki 2015 metų gegužės 23 dienos, įrengė duomenų nuskaitymo įrenginius bankomate Šiauliuose. Tąkart svetimų kortelių ir jų PIN duomenų jis neįgijo, nes bankomato inkasatoriai įrenginius pastebėjo ir paėmė.

Pasak teismo, kaltinamasis buvo nustatytas užfiksavus vaizdo kameromis ir atlikus DNR tyrimus, pernai balandį paskelbta užsieniečio paieška. Vyras surastas su Interpolo pagalba, nes už panašius nusikaltimus buvo teistas Vokietijoje.

2019 metų rugpjūčio pabaigoje kaltinamasis buvo perduotas Lietuvai.

Šiaulių apylinkės teismas nuosprendį skelbs kovo 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas iš to,pinigų vis tiek nėra,belieka čigoną uždaryti,nes tuoj darys tą patį,tik gal kitur ir kitaip.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių