Savaitgalį dėl karantino pažeidimų nubausti 222 žmonės

Savaitgalį dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų policija nubaudė 222 žmones.

Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, septyni žmonės buvo nubausti dėl praėjusią savaitę įsigaliojusių griežtesnių judėjimo kontrolės pažeidimų, likę – dėl kitų.

„Pagrinde tai yra būriavimosi pažeidimai, daugiau nei vienos šeimos susibūrimai ir kaukių nedėvėjimas“, – sakė R. Matonis.

Vienas iš protokolų dėl judėjimo kontrolės pažeidimų sekmadienį vakare buvo surašytas ir parlamentarei Agnei Širinskienei.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino reikalavimų pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Dėl nevaldomo COVID-19 plitimo Vyriausybė praėjusią savaitę sugriežtino karantino reikalavimus ir apribojo žmonių judėjimą tarp savivaldybių.

Savaitgalį šalyje dirbo apie 900 policijos ekipažų, jiems talkino šauliai, pasieniečiai, karo policija. Savivaldybių centrų prieigose buvo įrengti kontrolės postai, kuriuose kelionės neleista tęsti daugiau kaip 12,2 tūkst. automobilių.

Kontrolės postai vėl bus įrengti nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki 27 dienos 21 val. ir nuo gruodžio 31 dienos 13 val. iki sausio 3 dienos 21 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių