Po tarnybos namo vykęs pasieniečių kinologas sulaikė du neteisėtus migrantus

  • Teksto dydis:

Po tarnybos namo vykęs Tribonių užkardos pasienietis kinologas Šalčininkų prieigose sulaikė du neteisėtus migrantus – Irako piliečius, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos kinologas po pamainos nuosavu automobiliu važiavo į namus. Kartu buvo ir jo augintinis belgų aviganis Ikaras.

Kelyje Lyda-Vilnius, neprivažiavus Šalčininkų, pasienietis pastebėjo šalikele palei Stasylų mišką einančius du įtartinus vyrus.

Pareigūnas sustabdė mašiną ir iš pradžių juos pakalbino lietuviškai, vėliau rusiškai. Abu vyrai nieko nesuprato. Kai pasienietis į juos kreipėsi angliškai, vienas sustabdytųjų irgi prabilo šia kalba.

Vyrai prisistatė Irako piliečiais, 29-erių ir 39-erių. Jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų jie neturėjo, išskyrus pažymėjimą arabų kalba.

Kinologas informavo neteisėtus migrantus, kad jie yra sulaikomi, ir telefonu iškvietė kolegas.

Migrantai nebandė prieštarauti ar bėgti.

Jie turėjo kuprines su asmeniniais daiktais ir drėgnais drabužiais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Irakiečiais prisistatę vyrai vėliau uždaryti į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Apklausti is kur atsivilko ir tremti atgal! Cia jiems ne vieta, uztenka savu arabu.

šaunuolis ! ko blogo

šaunuolis ! ko blogo portretas
daug tokių valkatų malasi po mūsų miškus... Tranzitu, taip sakant.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių