Pasienietis nušovė, kaip įtariama, kontrabandą gabenusį lietuvį

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad šeštadienio vakarą pasienietis iš tarnybinio ginklo šovė ir mirtinai sužalojo, kaip įtariama, kontrabandą gabenusį Lietuvos pilietį.

Tarnybos teigimu, šeštadienį, apie 21 valandą, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai, turėdami informacijos apie kontrabandos gabenimo atvejį, vykdė paieškos ir sulaikymo veiksmus prie pat sienos su Baltarusija – Šalčininkų rajono Paūdrionių kaimo prieigose.

Nurodoma, kad buvo pastebėtas keliuku važiuojantis automobilis „VW Passat“. Jo vairuotojas stabdomas uniformuotų pasieniečių reikalavimui nepakluso. Jis padidino greitį ir ėmė sprukti. VSAT pareigūnai apsisuko ir pradėjo jį vytis visureigiu.

„Netoliese ant keliuko buvo kitas uniformuotas pasienietis. Į šią pusę lėkdamas bėglys automobiliu galimai bandė partrenkti VSAT pareigūną. Šis paskutinę akimirką išvengė būti pervažiuotas“, – rašoma sekmadienį VSAT išplatintame pranešime.

Pirminiais duomenimis, kilus pavojui sveikatai ir gyvybei bei siekiant sustabdyti pavojingą bėglį, pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė vieną šūvį į sprukusio automobilio padangą.

Anot tarnybos, kiek pavažiavęs automobilis sustojo. Vairuotojo vietoje rastas mirtinai šūvio sužalotas Lietuvos pilietis. Automobiliu buvo gabenami ryšuliai, įtariama, kontrabandinių cigarečių.

Policijos departamentas pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos pradėtas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje. Taip pat VSAT atlieka tarnybinį patikrinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safaris

Safaris portretas
Vėl šaudė žmogui į nugarą?

Visiskai Legali zmogzudyste

Visiskai Legali zmogzudyste portretas
Legalus Terorizmas,istorija kartojasi. Uniformuotiems galima nebaudziamai zudyti. ,o zmogui ir pirsta parodzius-bausmes.

nušovė

nušovė portretas
lietuvį. O jei būtų nušovę kokį sirą? Kas nuo to keičiasi?
VISI KOMENTARAI 100

Galerijos

Daugiau straipsnių