Pasieniečiai nefiksavo bandymų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos

Praėjusią parą Lietuvos pasieniečiai nefiksavo nė vieno bandymo neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tokia para buvo jau septinta nuo rugpjūčio, kai pasieniečiai įgavo teisę apgręžti neteisėtus migrantus atgal į Baltarusiją. Visos tokios dienos buvo gruodį.

Anksčiau šią savaitę VSAT pareigūnai apgręžė nuo keturių iki aštuoniolikos migrantų per parą.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių ketvirtadienį nebuvo, pasieniečiai teigia, kad ginklų jiems naudoti neteko.

Ties Druskininkų savivaldybe nuo ketvirtadienio priešpietės iki vakaro Baltarusijos pusėje buvo girdėti pabūklų šūviai, tačiau pasieniečiai nenurodo, ar tai kaip nors susiję su neteisėta migracija. Netoli sienos Gardino kryptimi ten yra Gožos poligonas.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Nuo rugpjūčio pradžios Lietuvos pasieniečiai apgręžė daugiau nei 8 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Tuo metu Latvijoje jau trečią savaitę yra išaugęs bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos skaičius. Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 47 migrantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių