Parduotuvėje girtas vyras vertė prekes, daužė baldus: vėl įsiuto dėl skolon negauto alkoholio?

  • Teksto dydis:

Naujojoje Akmenėje neblaivus vyras parduotuvėje vertė prekes, daužė baldus, dėl jo elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė policija.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK), liepos 11 d. policijos pareigūnai Naujojoje Akmenėje sulaikė neblaivų 43 metų vyrą, kuris, užsukęs į Vinco Kudirkos gatvėje esančią maisto prekių parduotuvę, savo elgesiu išgąsdino ir jos darbuotojus, ir lankytojus – iš lentynų ant grindų jis vertė prekes, daužė baldus, mėtė reklamines skrajutes.

Anot Šiaulių AVPK, atvykę policijos pareigūnai vyro parduotuvėje neberado, jis stoviniavo netoli esančiame parkelyje. Jis buvo sulaikytas ir išvežtas į areštinę, jam nustatytas 2,25 prom. girtumas.

Išsiblaivęs vyras negalėjo paaiškinti savo elgesio motyvų. Policijos duomenimis, šis vyras panašiai tik jau kitoje parduotuvėje elgėsi ir praėjusių metų lapkritį.

„Darytina prielaida, kad motyvas tas pats, kaip ir praėjusių metų lapkritį, kai buvo sulaikytas kitoje Naujosios Akmenės parduotuvėje – protestas dėl negauto alkoholio“, – teigiama policijos pranešime.

Šiaulių AVPK duomenimis, praėjusių metų lapkričio 20-ąją, pasiekęs jau sunkų girtumą (2,65 prom.), vyras atsvirduliavo į kitą Vinco Kudirkos gatvėje esančią parduotuvę ir pradėjo prašyti, kad jam duotų degtinės butelį, už kurį sumokėti žadėjo kitą dieną. Kai nei pardavėjos, nei apsaugos darbuotojas nesutiko duoti alkoholio skolon, vyras nuėjo prie lentynos, pasiėmė 0,7 litro degtinės butelį, jį atsisuko, atsigėrė ir pradėjo ieškoti užkandos. Vyras elgėsi neadekvačiai: eidamas pro kasą, nuvertė „Perlo“ terminalą, neišlaikęs pusiausvyros, atsirėmė į daiktų saugojimo spinteles, o po to jas ėmė trankyti kumščiu, sulaužė stalą, loterijos čekių dėžutę, sudaužė molinį vazoną. Incidento tyrimas baigėsi administracine byla dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo ir tyčinio svetimo turto sugadinimo.

Dėl liepos 11-ąją įvykdyto viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tam, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių