Per parą pasieniečiai apgręžė 18 migrantų: iš ligoninės išleistas siras pasiprašė prieglobsčio

Nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 18 migrantų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių trečiadienį nebuvo.

VSAT pranešė, kad trečiadienį iš ligoninės Vilniuje buvo išrašytas Sirijos pilietis, kuris į ją pateko praėjusį penktadienį iš pasienio su Baltarusija, Varėnos rajono. Pasieniečiams sirą paėmus iš ligoninės šis pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Pradėtos pirminės prieglobsčio prašymo priėmimo procedūros.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaip nurodoma VSAT pranešime, tai padaryta nustačius nusikalstamos veikos požymių ir paaiškėjus, kad nuo teisėsaugos buvo slepiama informacija apie sieną iš Baltarusijos Varėnos rajone neteisėtai kirtusius migrantus ir jų buvimo Lietuvoje vietą.

Iš viso šiemet VSAT dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo 66 ikiteisminius tyrimus.

Anksčiau šią savaitę VSAT pareigūnai antradienį apgręžė 14 užsieniečių, pirmadienį – keturis, sekmadienį – aštuonis, šeštadienį – 14, penktadienį – septynis, ketvirtadienį – penkis.

Latvijoje trečią savaitę yra padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos. Trečiadienį iš Baltarusijos neįleistų migrantų skaičius buvo šiek tiek mažesnis – 28, antradienį Latvijos pasieniečiai neįleido 47 migrantų, pirmadienį – 75. Sekmadienį tokių apgręžtųjų buvo 54, šeštadienį – 68, penktadienį – 57, ketvirtadienį – net 103.

Migrantų antplūdžio metu pirmą kartą per pastaruosius mėnesius Lenkijos pasieniečiai antradienį nefiksavo nė vieno bandymo neteisėtai patekti iš Baltarusijos. Pirmadienį buvo neįleisti 64 migrantai, sekmadienį – 6, šeštadienį – 47, penktadienį – 69, ketvirtadienį – 21.

Nuo rugpjūčio pradžios Lietuvos pasieniečiai apgręžė daugiau nei 8 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale sukos

Ale sukos portretas
tep šalta bet vistiek lenda kap tarakonai. Ankiek reikia norėt kitem ant sprando usikart ka tep eit?

o siras

o siras portretas
uz gydyma susimokejo?

Morgana

Morgana portretas
Pasveiko ir tegul keliauja namo. Išlaikytiniai plūsta į Europa ir daugiau iš jų žalos negu naudos. Brautis per sieną ir reikalauti kas nepriklauso, jokios jiems pagarbos
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių