Panevėžio aplinkosaugininkų reidas: išaiškinus vieną pažeidėją, prisipažino ir jo draugas

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos reidas praėjusią savaitę pasisuko netikėta linkme: tikrinant neteisėtai lydeką pagavusio asmens ūkinius pastatus, paaiškėjo, kad tinklų turi ir jo draugas, praneša AAD.

Atvėsus orams ir prasidėjus plėšriųjų žuvų žvejybos sezonui, Panevėžio GGAI pareigūnai rengia reidus, stiprindama žuvų apsaugą.

Šįkart aplinkosaugininkai per pasalą Rokiškio rajone sustabdė automobilį „Audi 100“, kuriuo iš žvejybos vyko to paties rajono gyventojas. Paaiškėjo, kad asmuo, neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo, žvejojo Sietuviškio ežere draudžiamu būdu (naudojo dešimt skirtulių) ir neteisėtai sugavo lydeką. 

„Kadangi pareigūnams kilo įtarimų, kad pažeidėjas turi ir draudžiamų žvejybos įrankių, buvo atlikta jo sodybos teritorijos ir ūkinių pastatų apžiūra. Nuojauta neapgavo – sodybos teritorijoje rastas draudžiamo dydžio bučius, o ten gyvenantis pažeidėjo draugas prisipažino sodyboje laikantis dar ir keturis nežymėtus žvejybinius statomuosius tinklus“, – sakė Panevėžio GGAI viršininkas Marius Kazlauskas. 

Abu asmenys už draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą turės sumokėti po baudą nuo 60 iki 200 eurų. O draudžiamu būdu žvejojusiam asmeniui dar teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą 240 eurų žalą, taip pat bus paskirta administracinė bauda iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių