Paauglys už mažametės prievartavimą nuteistas lygtinai

Pirmadienį Kauno apygardos teisme nuosprendį išgirdo 15-metis Jurbarko rajono gyventojas A.S., nuteistas už mažametės išžaginimą ir seksualinį prievartavimą. Teismas jį pripažino kaltu ir nuteisė 4 metų laisvės atėmimo bausme, bausmės vykdymą atidėdamas 2 metams.A.S. kaltintas, kad 2011 metų gruodį miške, žinodamas, jog nukentėjusioji yra mažametė, panaudodamas psichinę prievartą, tai yra pagrasinęs palikti miške, ją išžagino ir seksualiai prievartavo. Teisiamas paauglys savo kaltę pripažino.

Anot teismo pranešimo bausmė skirta atsižvelgiant į kaltinamojo gyvenimo ir auklėjimo sąlygas, sveikatos būklę ir socialinę brandą, elgesį iki ir po nusikalstamos veikos padarymo, taip pat kad nusikaltimą padarė būdamas nepilnametis - 14-os metų, dėl nusikalstamos veikos gailisi, nukentėjusiosios atsiprašė.

A.S. skirta ir auklėjamojo poveikio priemonė: įspėjimas ir elgesio apribojimas – vienerius metus tęsti mokslus.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: pedofilijamažametėpolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

kai

kai portretas
kai žagint ir prievartaut - jaunumas netrukdo, o va kai atsėdėt - pasidaro "negalima"? Savotiškas tas mūsų "teisingumas"...

na

na portretas
pedofilai, smurtautojai ir žudikai, pirmyn, teismai jus apgins nuo aukų.

vilte

vilte portretas
Paziurekite kokios bausmes uz tokius nusikaltimus skiriamos USA ir ten istatymai griezti - ar tau 14 ar tau 40 ! Tik pas mus tokie "humaniski"...nu ka , lauksime ir toliau ziuresime , kaip Lietuvos vaikai yra skriaudziami ir niekas neprisiima atsakomybes !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių