Oro ir jūrų uostuose pasieniečiai sulaikė tris nusikaltimais įtariamus lietuvius

  • Teksto dydis:

Oro ir jūrų uostuose pasieniečiai trečiadienį sulaikė tris teisėsaugos ieškomus Lietuvos piliečius, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai gavo žinių, kad iš Vokietijos miesto atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Jis išsiųstas už nusikaltimo padarymą Vokietijoje.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad 25 metų Kauno gyventojas problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Jis nuo praėjusių metų gruodžio yra ieškomas policijos kaip nuteistasis už nusikaltimo padarymą.

Pasieniečiai kaunietį sulaikė ir pristatė į oro uosto užkardos patalpas.

Tą pačią dieną Palangos oro uoste VSAT pareigūnai atliko pasirinktinį reisu Ryga–Palanga atskridusių keleivių patikrinimą.

Pasieniečiai nustatė, kad vienas keleivių, 35 metų klaipėdietis, yra ieškomas uostamiesčio policijos. Prieš tris dienas paskelbtoje paieškoje jis įtariamas nusikaltimo padarymu.

Taip pat Uosto pasienio užkardos pareigūnai sulaikė keltu iš Švedijos atplaukusį Tauragės savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravusį vyrą. Patikrinę dokumentus pasieniečiai nustatė, kad jis nuo šių metų kovo yra ieškomas policijos kaip įtariamasis nusikaltimo padarymu.

Visi trys sulaikytieji buvo perduoti paieškos konvojams.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 2072 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ar užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių