Nutekintų duomenų banga atsirito iki „Filmai.in“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje ir toliau siaučia kibernetiniai nusikaltėliai. Paaiškėjo, kad svetainė „Filmai.in“ prarado 650 tūkstančių prisijungimo vardų ir neiššifruotų slaptažodžių.

„Filmai.in“ vartotojų slaptažodžius saugojo netinkamai, nešifruoto teksto pavidalu.

Žmogus, paviešinęs nutekintos duomenų bazės dalį, teigia, kad duomenys nugvelbti 2019-2020 metais.

Internautai įvairiai sureagavo į šią naujieną. Kai kurie mano, kad tai melegiena, kiti leido sau ir pašmaikštauti.

„Kam tuos duomenis šifruoti, jeigu ir taip nelegalus tinklapis“, – rašė vienas vyras.

„O, piratų tinklapį nulaužė“, – šaipėsi internautė.

„Gerai, kad namuose turiu seifą, to tai tikrai nenulauš“, – šmaikštavo dar vienas internautas.

Pastaruoju metu paskelbti dar keli atvejai apie pasisavintą žmonių asmeninę informaciją.

Internautai forume „Raid Forums“ aptiko atvejį, kai galimai buvo pasisavinta žmonių asmeninė informacija. Dėmesio centre atsidūrė pažinčių svetainės darnipora.lt lankytojų duomenys.

Forume informacija apie 400 tūkst. asmenų informacijos nutekinimą pasirodė 2020-ųjų rugpjūčio 31 dieną. Šie duomenys buvo nutekinti iš 2016 metų duomenų bazės.

Apie kibernetinių nusikaltėlių atakas rašyta ir vasario 18 dieną. Viename forume programišiai paskelbė parduodantys buvusios lažybų bendrovės „Orakulas“ klientų duomenis, šią įmonę prieš kelerius metus įsigijusi bendrovė „Olympic Casino Group Baltija“, valdanti prekinį ženklą „OlyBet“, sako, kad dabartiniai vartotojų duomenys yra saugūs.

Antradienio naktį nutekinta apie 110 tūkstančių Lietuvoje registruotų automobilių dalijimosi paslaugos „CityBee“ vartotojų informacija. Kaip pranešė bendrovė, nusikaltėliai viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų paskelbė trejų metų senumo vartotojų duomenis.

Buvo pavogti ne tik dalies „CityBee“ klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet taip pat ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

Dėl įvykio ikiteisminį tyrimą pradėjo policija, įvykį aiškinasi ir kitos tarnybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malderis

Malderis portretas
Jei reginatės tokiuose tinklapiuose, tai naudokite el. paštus skirtus spamui ir visiems kitiems feikiniams dalykams be jokių realių savo asmens duomenų. Kad ir nulauš visiškai pofik.

1

1 portretas
Rusai puola!!!

tęsinys?

tęsinys? portretas
Ar tik ne kažkokia spec.tarnybų operacija kažkokiu tikslu? Gali būti, kad viskas prasidėjo nuo odiozinio Visuomenės sveikatos centro sistemos nulaužimo. Dėl to atvejo dabar tylima lyg vandens pilna burna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių