Narkotikus gabenęs latvis Lietuvoje liks ilgam

  • Teksto dydis:

Panevėžyje nuosprendį išgirdo 58 metų Latvijos pilietis A. L. Panevėžio apygardos teismas jį pripažino kaltu dėl labai didelio kiekio psichotropinės medžiagos gabenimo bei skyrė jam 10 metų nelaisvės.

Policijos pareigūnams A. L. įkliuvo 2019 metų gegužę. Panevėžio rajone patruliams sustabdžius patikrinimui automobilį, kuriuo vyko du Latvijos piliečiai, buvo rastas įtartinas paketas. Vėliau ekspertai nustatė, kad jame – 265 gramai psichotropinės medžiagos – metamfetamino. Asmens apžiūros metu pas keleivį A. L. kišenėje buvo rasta ir nedidelis kiekis kanapių.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad A. L. paprašė pažįstamo tautiečio nuvežti jį į Lietuvą, kur su kažkokiais lietuviais esą turėjo tartis dėl drabužių verslo. Tačiau iš tiesų A. L. po apsilankymo Panevėžyje ir Kaune grįždamas į tėvynę vežėsi paketą su psichotropinėmis medžiagomis, gautomis iš tyrimo metu nenustatytų asmenų.

A. L. ir ikiteisminio tyrimo, ir teisminio nagrinėjimo metu teigė, kad apie paketą vairuotojas nieko nežinojo. Jis pats teigė nesupratęs, kad jam parvežti į tėvynę perduotame ryšulyje yra psichotropinės medžiagos. Tačiau teismas tokius teisiamojo parodymus vertino kritiškai, juos paneigė kita byloje surinkta medžiaga.

Kovo 31 dieną Panevėžio apygardos teismas pripažino A. L. kaltu dėl labai didelio kiekio psichotropinės medžiagos neteisėto laikymo ir gabenimo bei nedidelio kiekio psichotropinės medžiagos laikymo ir gabenimo be tikslo ją platinti. Subendrinus bausmes, A. L. skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Tokio dydžio bausmę skirti teisiamajam prašė ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių