Migrantų upė neišsenka: per parą pasieniečiai sulaikė dar 53 nelegalus

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai nuo antradienio ryto iki trečiadienio ryto sulaikė 53 nelegalius migrantus, neteisėtai kirtusius Baltarusijos sieną, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Beveik pusė jų, t. y. 23, pastarąją parą įkliuvo Druskininkų savivaldybėje. Dar 14 migrantų sulaikyta Ignalinos rajone, devyni – Švenčionių, septyni – Varėnos.

Druskininkų pasieniečiai, pirminiais duomenimis, per šešias pastarąsias dienas iš viso sulaikė 461 neteisėtą migrantą. Šis skaičius yra didžiausias tarp visų VSAT užkardų.

Neteisėti migrantai jau anksčiau buvo apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose. Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje bei Pasieniečių mokykloje Medininkuose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Sulaikytiems užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai.

Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, jis nagrinėja tokius prašymus.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija jau sulaikyta 1416 neteisėtų migrantų, didžioji jų dalis – iš Artimųjų Rytų valstybių.

Dėl smarkiai išaugusio migrantų iš Baltarusijos srauto Vyriausybė penktadienį valstybės mastu paskelbė ekstremaliąją situaciją. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
jei bėga iš savo šalies tai jau savo šalies išdavikai, toks jaunimas tegul kovoja už savo šalį o ne ieško laimės kitame pasaulio krašte, kodėl jie be dokumentų, reiškia meluoja susiriesdami bėga ne nuo karo ar maro o dėl geresnio gyvenimo, bet įdomu ką jie moka dirbti, o antra kam tą sieną saugoti jei eina per sieną ir šauti negali nieko daryti negali tik ištiesti ranką ir parsivesti tai ne sienos saugojimas o svečių pasitikimas kokie įstatymai tokia it tvarka apgyvendinkime, šerkime rūpinkimės kaip broliais

Bandau būti žmogiškas

Bandau būti žmogiškas portretas
Sunku patykėt, kad žmonės gali tokius komentarūs rašyti. Jei mums nuo karo bėgti reikėtų, turbūt norėtūsi kitkios reakcijos iš tų, kurių prieglobsčio prašytumėm. Dauguma lietuvių aiškina, kad seka krikščioniškas vertybes. Tačiau matosi, kad tik atsirenka sau patogiausias. Esat žiaurūs ir neišsilavine runkeliai. Visiem žmonės galioja tos pačios teisės - žmogaus teisės.

o

o portretas
sie valka tos dzin s varbu sankcijos ir hohlandija ir ko gero be vyktoriuko neapseita juk neveltui lankesi pas P o dar povil jonis su savo saika lgbt ir kt pridurkais tai tokiam politbardke ir sventam susuktu makule jei ji dar nesavaranki/ska?;;;[]
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių