Lietuvių gabenta kokaino kontrabanda sujudino ir Australijos teisėsaugą

  • Teksto dydis:

Australijos teisėsauga žada bendradarbiauti su tarptautiniais partneriais ir tirti „lietuvių nusikalstamo susivienijimo“ veiklą, po to, kai Prancūzijos teisėsauga šią savaitę Ramiajame vandenyne sulaikė lietuvius ir latvį, įtariamus gabenus laivu didelį kiekį narkotinių medžiagų Australijos rinkai.

„Esame dėkingi už Prancūzijos institucijų veiksmus, neleidusius reikšmingam kiekiui narkotikų patekti į Australijos gatves“, – sakė Australijos kriminalinės žvalgybos komisijos vykdomasis žvalgybos direktorius Colas Blanchas (Kolas Blanšas).

„Tai rodo teisėsaugos ir žvalgybos agentūrų tarptautinio bendradarbiavimo svarbą, siekiant veiksmingai kovoti su daugelyje šalių veikiančiais nusikalstamais susivienijimais“, – pridūrė jis.

Ramiajame vandenyne sulaikytoje jachtoje „Afalina“ aptikta 1,46 tonos kokaino, kurio vertė juodojoje rinkoje siekia 256 milijonus JAV dolerių (215 milijonų eurų). Šie narkotikai trečiadienį buvo sunaikinti.

Sulaikyti keturi laivo įgulos nariai yra Lietuvos ir Latvijos piliečiai.

Kaip BNS ketvirtadienį informavo Užsienio reikalų ministerija, trečiadienį Naujosios Kaledonijos institucijos oficialiai informavo Lietuvos ambasadą Prancūzijoje apie trijų Lietuvos piliečių sulaikymą antradienį.

Pasak ministerijos, sulaikytiesiems pateikta informacija apie jų teises, Lietuvos piliečiai konsulinės pagalbos į ambasadą iki šiol nesikreipė. Pareigūnai informavo ambasadą, kad sulaikytiems lietuviams buvo suteikta galimybė susisiekti su artimaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių