Leido suimti paauglio nužudymu įtariamus tris nepilnamečius

Papildyta: Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti 15-mečio Vėliučionių vaikų socializacijos auklėtinio nužudymu įtariamus 16-metį ir 17-metį. Dar vienas nepilnametis suimtas dviem mėnesiams.

Byloje yra ir ketvirtas įtariamasis, tačiau jo patraukti atsakomybėn už nužudymą negalima, nes jam nėra 14 metų. Pagal Lietuvos įstatymus, už nužudymą asmenys atsako nuo 14 metų.

Pirmadienį Vėliučionių kaime, Liepų alėjoje esančiame karjere, rastas paauglio kūnas. Dalis kūno buvo užkasta. Įtariama, kad į auką buvo mėtomi akmenys. Kūną aptiko karjere žaidę vaikai.

Policija ėmė aiškintis įvykio aplinkybes. Tik tada pareigūnai sužinojo, kad savaitgalį iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro pabėgo keturi auklėtiniai.

Auka ir jo nužudymu įtariami jaunuoliai gyveno tame pačiame socializacijos centre.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis BNS yra sakęs, kad tik pirmadienį, paaiškėjus, jog rastas jaunuolio kūnas, centro atstovai pripažino, kad pabėgo keturi auklėtiniai. Iki tol apie pabėgimą policija informuota nebuvo.

Pasak J.Kuzmickio, pabėgimai iš šio centro - dažnas atvejis. Policija ir prokuratūra rašo raštus, kad centre būtų sugriežtinta tvarka ar imamasi kitų priemonių, kurios drausmintų paauglius. Pasak J.Kuzmickio, šio centro auklėtiniams yra iškelta bylų ir dėl vagysčių ir centro turto sugadinimo.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas paauglio dėl nužudymo atlieka ikiteisminį tyrimą,

Vėliučionių vaikų socializacijos centras yra vienas iš šešių vaikų socializacijos centrų Lietuvoje. Centras yra bendrojo lavinimo mokykla, vykdanti vaiko vidutinę priežiūrą, pagrindinio, vidurinio ugdymo, neformaliojo švietimo programas, sudaro galimybę mokytis pagal pirminio profesinio mokymo programas.

Centro veiklos tikslas – vykdyti vaiko vidutinės priežiūros priemonių įgyvendinimą, sudaryti sąlygas kokybiškam mokinių, kurie turi elgesio sutrikimų, ugdymui ir socializacijai, suteikiant galimybes mokytis pagal gebėjimus, plėtoti dvasines, intelektines ir fizines asmens galias, būtinas sėkmingai vaiko integracijai į visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pala

pala portretas
pala-pala, taigi sulaikydami jų teises elgtis kaip tinkamiems pažeidė! Kaip galima tokius švelnius, gerus padarėlius kažkuo įtarinėt? Nekalti jie, ir ne tik šitie - VISI nekalti. Tai savaime suprantama, nereikia čia jokių tyrimų ar teismų. O va kai jau turės po kokių 18 - va tada juos ir pradėsim "auklėt"...

c

c portretas
Issigimeliu istaiga, o toje istaigoje reikia peciu statyti ir tokius parazitus naikinti.

VAS

VAS portretas
štai prie ko privedė nežabota demokratija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių