Lazdijuose pareigūnai rado nelegalų sandėlį su daugiau kaip 1 mln. eurų vertės rūkalais

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusią savaitę Lazdijuose aptiko nelegalų sandėlį su daugiau kaip 1 mln. eurų vertės kontrabandinių rūkalų.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, sulaikyti du asmenys, įtariami nelegalių rūkalų sandėliavimu. Taip pat įtariama, kad būtent šie asmenys praėjusį ketvirtadienį įvažiavę į Lenkiją nepakluso vietos pareigūnų reikalavimui sustoti ir persekiojami Lenkijos policininkų sugebėjo pasprukti ir pasislėpti Lietuvoje.

Ketvirtadienio vakarą Lenkijos policija informavo Lietuvos teisėsaugos pareigūnus apie dideles kontrabandininkų gaudynes Lenkijoje.

Pasak kaimynų pareigūnų, iš Lietuvos apie 21 val. įvažiavusio mikroautobuso „Renault Master“ vairuotojas nepaisė reikalavimo sustoti. Apsisukęs, mikroautobusas dideliu greičiu ėmė sprukti nuo policijos.

Pareigūnams persekiojant pažeidėją, netrukus prisistatė jo „palyda“: du lengvieji automobiliai „Opel Combo“ ir „Dodge“, kurie trukdė gaudynėms. Minėtų mašinų vairuotojai, priartėjus policininkams, blokuodavo kelią ir net mėgindavo taranuoti pareigūnų mašiną.

Toks persekiojimas truko beveik valandą. Rizikingai manevruodami, keldami didelį pavojų gyventojams, per miestelius lėkdami 160 km per valandą greičiu, visi trys pažeidėjai sugebėjo atitrūkti nuo Lenkijos policijos pareigūnų, teigiama pranešime. Miško keliukais kirtę sieną, jie pasislėpė Lietuvos teritorijoje.

Pasak pranešimo, tuomet ieškoti pažeidėjų ėmėsi ir Lietuvos policija, pasieniečiai. Analizuodami turimą ir Lenkijos pareigūnų perduotą informaciją MKT pareigūnai tikrino įmonių teritorijas Lazdijų apylinkėse.

Penktadienį apie 9 val. ryto muitinės kriminalistai patikrino ir vienos iš transporto įmonių patalpas Lazdijuose. Čia jie aptiko įmonės vadovą, kuris iš sandėlyje buvusio vilkiko į kitą vilkiką perkrovinėjo nelegalių baltarusiškų cigarečių dėžes.

MKT „Facebook“ nuotr.

Netrukus į muitinės kriminalistų rankas pakliuvo dar vienas asmuo – į sandėlį atvykęs vietos ūkininkas. Abu vyriškiai buvo sulaikyti, o kratos metu pas vieną iš jų rasti ketvirtadienį Lenkijos policininkų persekioto „Opel Combo“ registracijos dokumentai.

Iš viso MKT pareigūnai sandėlyje rado apie 294 tūkst. pakelių nelegalių baltarusiškų cigarečių „Fest“. Rūkalų vertė su mokesčiais – daugiau nei 1 mln. 96 tūkst. eurų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Abu asmenys buvo sulaikyti, o vėliau paleisti, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uztektu

Uztektu portretas
sulyginti akciziniu prekiu kainas - ir baigtusi visi detektyvai! Deja... Is ko gi lobs biudzeto skirstytojai,tarnybu vadovai!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių