Latvis bus teisiamas dėl narkotikų kontrabandos ir bandymo papirkti pareigūnus

  • Teksto dydis:

Dėl narkotikų kontrabandos ir bandymo papirkti pareigūnus bus teisiamas Latvijos pilietis, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

26 metų latvis kaltinamas neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinės ir nedideliu kiekiu narkotinės medžiagų, jų kontrabanda į Lietuvą bei valstybės tarnautojų papirkimu.

Praėjusių metų gruodį S.Š. vairuojamas automobilis „Audi“ patikrinimui buvo sustabdytas vos kirtus Latvijos-Lietuvos sieną.

Muitininkams automobilio salone buvusioje kuprinėje radus į narkotikus panašios medžiagos, automobilio vairuotojas jiems pasiūlė kyšį. Muitinės inspektoriai iškvietė policijos pareigūnus.

Automobilyje buvo rastas stiklinis indas, skirtas narkotinių medžiagų rūkymui, šiek tiek narkotinės medžiagos – kanapių ir 150 gr psichotropinės medžiagos MDMA.

Siekiant išsiaiškinti visas bylos aplinkybes buvo prašoma ir Latvijos pareigūnų pagalbos.

Kaltinamasis nurodė, kad savo poziciją dėl pareikštų įtarimų pasakys teisme.

Už disponavimą labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki 15 metų, už šių medžiagų kontrabandą – nuo trejų iki dešimties metų nelaisvės, o už valstybės tarnautojų papirkimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių